Blogging Lifehack Συμβουλές & Tricks

Το blogging σε κάνει καταθλιπτικό (και όχι για τους λόγους που νομίζεις)

Pinterest LinkedIn Tumblr

Δεν είναι οι πίνακες στο Pinterest με τα υπέροχα σπίτια και τα γραφεία που πάντα ήθελες να έχεις. Δεν είναι επειδή όλοι οι φίλοι σου είναι έξω και καλοπερνάν σε πάρτι και σε μπαρ. Ούτε επειδή το σπίτι ή το γραφείο σου δεν είναι αρκετά όμορφα διαμορφωμένο. Όλα αυτά (και πολλά ακόμα) απλά σου φέρνουν κάποιες φορές πικρά συναισθήματα, γιατί πιστεύεις πως χάνεις τον χρόνο σου, ενώ στην πραγματικότητα κάνεις κάτι δημιουργικό. Άλλος είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο γίνεσαι καταθλιπτικός.

Ο λόγος είναι οι πολλές και συνεχόμενες ώρες που κάθεσαι μπροστά από μια οθόνη.

Ναι, καλά κατάλαβες. Το να κάθεσαι μπροστά από μια οθόνη για πάρα πολλές ώρες σου φέρνει κατάθλιψη. Ή ακόμα και κοιτάζοντας την οθόνη του smartphone σου. Σε μια μελέτη που περιελάμβανε 25.οοο άτομα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι συμμετέχοντες που περνούσαν πάνω από πέντε ώρες την ημέρα πίσω από μια οθόνη ανέφεραν ότι αισθάνονται κατάθλιψη, άγχος και κούραση. Η Γιαπωνέζα ερευνητής Dr. Tetsuya Nakazawa του Πανεπιστημίου Chiba, δήλωσε από τη μελέτη ότι οι άνθρωποι οι οποίοι κάθονται περισσότερες από πέντε ώρες πίσω από μια οθόνη, έχουν συχνά προβλήματα με την ψυχική τους υγεία και τον βραδινό τους ύπνο.

Είτε είσαι επαγγελματίας blogger, είτε κάποιος που εργάζεται στη δουλειά μόνο με υπολογιστές και στη συνέχεια συνεχίζει τη δουλειά από το σπίτι, είναι πολύ πιθανό να κάθεσαι πάνω από πέντε ώρες ημερησίως πίσω από μια οθόνη. Εγώ προσωπικά κάθομαι περισσότερο από οκτώ με εννιά ώρες. Όμως μια άλλη έρευνα που έγινε, διαπίστωσε πως κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι είχαν προηγουμένως κατάθλιψη, τώρα την καταπολεμούν πίσω από την οθόνη. Περίεργα πράγματα. Καθένας, ωστόσο, καταπολεμάει τα προβλήματα του με διαφορετικούς τρόπους.

Μπορείς όμως να εξασφαλίσεις την υγεία σου και την ψυχολογική σου κατάσταση; Φυσικά και μπορείς! Το μόνο που χρειάζεται είναι να αλλάξεις κάποια πράγματα στην καθημερινότητα σου. Αυτά τα απλά και ασήμαντα πράγματα θα σε κάνουν να νιώθεις πιο ζωντανός και με περισσότερες ιδέες, θα είσαι πιο δημιουργικός και η κατάθλιψη θα απομακρύνεται όλο και περισσότερο με τον καιρό. Απλά πρέπει να προσέξεις τη διατήρηση αυτού του “προγράμματος” και να μην το παρατήσεις μόλις ξεκινήσεις να αισθάνεσαι καλύτερα.

Κατάθλιψη

Άλλαζε μέρη στο σπίτι. Μην μένεις πάντα στο ίδιο μέρος ή μόνο στο γραφείο σου, πάνε στην κουζίνα, στο σαλόνι, στο μπαλκόνι, ακόμα και στο μπάνιο αν χρειαστεί. Βρες τα σημεία του σπιτιού που σε βολεύουν περισσότερο και ξεκίνα να μετακομίζεις με τον φορητό σου από εδώ κι από εκεί τουλάχιστον ανά μια ημέρα. Επίσης, αν έχεις κάποιο μέρος από το οποίο μπορείς να βλέπεις έξω, προτίμησε το.

Αξίζει να ενημερώσω πως αρκετοί επιτυχημένοι bloggers εκεί έξω αλλάζουν συνεχώς μέρη γιατί αυτό τους κάνει πιο δημιουργικούς, τους δίνει περισσότερες ιδέες κ.τ.λ. Αλλά αυτό είναι κάτι για το οποίο θα γράψω σε ένα μελλοντικό άρθρο.

Πάνε σε μια καφετέρια. Έχω ξανά αναφερθεί στο συγκεκριμένο θέμα. Είναι πολύ σημαντικό να αφήσεις για λίγο το σπίτι και να πας κάπου έξω, να δεις κόσμο, να ακούσεις διαφορετική μουσική, να πάρεις καθαρό αέρα και να αισθανθείς ελεύθερος. Μια άλλη επιλογή είναι να πας στο σπίτι κάποιου φίλου, άραξε στο δικό του σπίτι και μίλα μαζί του. Εκτός του ότι μπορεί να σου δώσει ιδέες, είναι διαφορετικά όταν έχεις ένα γνωστό άτομο στο ίδιο μέρος που είσαι κι εσύ. Απλά μην ξεφύγεις και παραμελήσεις τη δουλειά.

Κάνε μια βόλτα το πρωί (προτού κάτσεις πίσω από την οθόνη). Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο θα σε βοηθήσει ο πρωινός καθαρός αέρας, οι άνθρωποι που θα δεις, οι ήχοι που θα ακούσεις και το πρωινό περπάτημα. Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις το τζόκινγκ, θα σου κάνει ταυτόχρονα καλό και στην υγεία. Αλλά αν δεν θέλεις να κάνεις τζόκινγκ, τότε μια χαλαρωτική βόλτα κάθε πρωί – προτού ξεκινήσεις να ασχολείσαι με την δουλειά – θα σε βοηθήσει πάρα πολύ.

Μια άλλη μελέτη που σχετίζεται με το παρόν άρθρο είναι η μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Μαζούρι.

θΕΛΕΙΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΤΟ INKSTORY;

Κάνε τις αγορές σου από το ThemeForest ή το Creative Market και ακολούθησε το Inkstory στο Facebook, στο Twitter, στο YouTube και στο Instagram.
---
Επισκέψου τον Κατάλογο του Inkstory για περισσότερα εργαλεία και υπηρεσίες.

Δεν υπάρχει τίποτα που να με ενθουσιάζει περισσότερο από έναν άνθρωπο που έχει μια μοναδική ιστορία να διηγηθεί. Ως blogger, είχα την ευκαιρία να γράψω πάρα πολλές ιστορίες, και δεν θέλω να σταματήσω ποτέ.

Pin It