Δεν ανοίγει το κινητό μου τι να κάνω

Δεν ανοίγει το κινητό μου τι να κάνω;

Δεν ανοίγει το κινητό σου ή αντιμετωπίζεις προβλήματα με την Android συσκευή σου; Αν ναι, τότε μέσα από αυτόν τον οδηγό θα σου δείξω βήμα προς βήμα τι να κάνεις για να φτιάξεις το κινητό σου, καθώς επίσης και για να καταλάβεις αν το πρόβλημα βρίσκεται στο hardware.

Ένα από τα πιο συχνά πράγματα που μου συμβαίνουν είναι όταν έρχεται κάποιος φίλος ή γνωστός και μου λέει πως δεν ανοίγει το κινητό του. Κάθε φορά που κρατάω στα χέρια μου ένα κινητό ή ακόμα και μια tablet συσκευή η οποία δεν ανοίγει, ακολουθώ τα ίδια βήματα, τα οποία θα τα αναφέρω παρακάτω. Αν η συσκευή δεν ανοίξει με έναν από αυτούς τους τρόπους, τότε κατά πάσα πιθανότητα έχει κάποιο μεγάλο πρόβλημα στο hardware, όπως καμένη πλακέτα ή επεξεργαστή.

Διάβασε επίσης: Τι να κάνεις αν ξαφνικά δεν ανοίγει το laptop σου

Τι να κάνεις όταν δεν ανοίγει το κινητό σου

Για να σιγουρευτείς πως έχεις κάνει σωστό έλεγχο του κινητού σου, ακολούθησε τις οδηγίες κατά γράμμα, εναλλακτικά δεν θα έχεις τα σωστά αποτελέσματα.

1. Θέματα φόρτισης

Ένα από τα πιο συχνά προβλήματα είναι πολλές φορές και το πιο απλό πράγμα: η φόρτιση της συσκευής. Αν δεν παρατήρησες διάφορα κολλήματα, προβλήματα με την μπαταρία και δεν έπεσε κάτω η συσκευή, τότε κατά πάσα πιθανότητα υπάρχουν θέματα με την φόρτιση του κινητού ή του tablet.

Έλεγξε τα καλώδια

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να ελέγξεις το καλώδιο με το οποίο φορτίζεις την συσκευή σου. Τα περισσότερα καλώδια που έρχονται με τα κινητά συχνά δεν είναι ποιοτικά και είναι φτιαγμένα από φθηνά υλικό ώστε να γλιτώσουν χρήματα οι κατασκευάστριες εταιρείες. Ως εκ τούτου, δοκίμασε να φορτίσεις το κινητό σου με ένα διαφορετικό καλώδιο, αλλά και με έναν διαφορετικό φορτιστή.

Βρωμιά και σκόνη

Στη συνέχεια, έλεγξε μήπως υπάρχει βρομιά, σκόνη ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να αποτελεί πρόβλημα με την σύνδεση του καλωδίου στο κινητό. Αν δεν μπορεί να γίνει σωστή σύνδεση του USB καλωδίου, τότε η συσκευή δεν θα μπορεί να φορτιστεί σωστά. Προσπάθησε να φυσήξεις ή να χρησιμοποιήσεις κάποιο εργαλείο με συμπιεσμένο αέρα.

Σωστός έλεγχος καλωδίου

Αν δεν ανοίγει το κινητό σου αλλά δεν μπορείς να βρεις αυτή την στιγμή κάποιο καλώδιο το οποίο να είναι συμβατό με την συσκευή σου, τότε προσπάθησε να χρησιμοποιήσεις το ίδιο καλώδιο σε κάποια άλλη συσκευή που το υποστηρίζει, έτσι ώστε να σιγουρευτείς πως το πρόβλημα βρίσκεται όντως στο καλώδιο του φορτιστή.

2. Κύκλος ισχύος

Αν η οθόνη και τα κουμπιά δεν λειτουργούν και δεν ανοίγει το κινητό, τότε υπάρχει επίσης η πιθανότητα να παραμένει κλειστό επειδή μπήκε στο powered-off mode. Υπάρχει ένας εύκολος τρόπος που μπορείς να δοκιμάσεις για να σιγουρευτείς πως δεν έχει ενεργοποιηθεί αυτό το mode.

Αν η συσκευή σου έχει αποσπώμενη μπαταρία, τότε αφαίρεσε την μπαταρία για μερικά λεπτά και στη συνέχεια ξανά βάλε την και προσπάθησε να ανοίξεις το κινητό. Αν το κινητό σου δεν έχει αποσπώμενη μπαταρία, τότε κράτα πατημένο το κουμπί της εκκίνησης για μερικά δευτερόλεπτα (συχνά από 10 έως 30 δευτερόλεπτα) και στη συνέχεια άφησε το και δες αν ανοίξει.

3. Έλεγξε την μπαταρία

Αν είσαι σίγουρος πως δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το καλώδιο ή τον φορτιστή και η συσκευή δεν έχει ενεργοποιήσει το powered-off mode, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχει νεκρώσει η μπαταρία. Δυστυχώς, αν δεν έχεις συσκευή με αποσπώμενη μπαταρία και μια έξτρα μπαταρία για να την αλλάξεις και να ελέγξεις, θα χρειαστεί να πας την συσκευή σε κάποιον τεχνικό, ώστε να την κοιτάξει και να σου πει με σιγουριά που ευθύνεται το πρόβλημα.

Τα περισσότερα κινητά και tablets μετά από μερικά χρόνια ξεκινάνε να βλέπουν μεγάλη πτώση στην διάρκεια της μπαταρίας τους. Εν τέλη, οι περισσότερες μπαταρίες νεκρώνουν εντελώς. Μπορεί επίσης να χάλασε η μπαταρία αν είχες την συσκευή σου πολύ ώρα στον ήλιο και ζεστάθηκε αρκετά, ή ακόμα και αν σου έπεσε κάτω.

Πως να κάνεις έναν σύντομο έλεγχο της μπαταρίας

Προτού πας την συσκευή στον τεχνικό, μπορείς να ακολουθήσεις μερικά βήματα που ίσως αποδειχθούν ιδιαίτερα χρήσιμα. Αφότου συνδέσεις το κινητό ή το tablet στον φορτιστή, περίμενε τουλάχιστον ένα λεπτό για να δεις αν εμφανιστεί το εικονίδιο που σε ενημερώνει πως η μπαταρία φορτίζει κανονικά.

Αν το εικονίδιο εμφανιστεί, τότε αυτό σημαίνει πως κατά πάσα πιθανότητα δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την μπαταρία. Εναλλακτικά, ίσως δεις κάποιο λεντάκι να ανάβει το οποίο σε ενημερώνει πως η συσκευή φορτώνει κανονικά. Αν το δεις, αυτό σημαίνει πως η μπαταρία λειτουργεί, αλλά δεν έχει αρκετή ισχύ για να επιτρέψει στην συσκευή να εκκινηθεί. Στην προκειμένη περίπτωση, άφησε την συσκευή να φορτίσει για τουλάχιστον 30 λεπτά και ξανά δοκίμασε να την ανοίξεις.

4. Έλεγξε την οθόνη

Φυσικά, μην ξεχνάς ποτέ πως υπάρχει μεγάλη περίπτωση η συσκευή σου όντως να ανοίγει και να λειτουργεί σωστά, αλλά λόγο κάποιο προβλήματος με την οθόνη, η οποία δεν θα εμφανίζει τίποτα, να σε κάνει να πιστεύεις πως έχει χαλάσει εντελώς.

Για να σιγουρευτείς πως δεν υπάρχει πρόβλημα με την οθόνη, μπορείς να δοκιμάσεις ένα έξυπνο και γρήγορο κολπάκι. Πάτα το κουμπί της εκκίνησης για περίπου 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια περίμενε έως και δύο λεπτά για να αφήσεις την συσκευή σου να εκκινηθεί.

Στη συνέχεια, απλά χρησιμοποίησε κάποιο άλλο κινητό για να καλέσεις τον εαυτό σου. Αν ακούς την συσκευή σου να χτυπάει, τότε το πρόβλημα βρίσκεται στην οθόνη. Πολλά κινητά όταν τα ανοίγεις κάνουν μια μικρή δόνηση, οπότε μπορείς και από αυτό να καταλάβεις αν υπάρχει πρόβλημα με την οθόνη της συσκευής σου.

5. Χρησιμοποίησε τον υπολογιστή σου όταν δεν ανοίγει το κινητό σου

Η παρακάτω διαδικασία λειτουργεί μόνο σε Android συσκευές και όχι σε iOS συσκευές.

Ένας ακόμη τρόπος για να σιγουρευτείς πως δεν υπάρχει κάποιο μεγαλύτερο πρόβλημα που αφορά το hardware της συσκευής σου, είναι ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα τα οποία παρέχει η ίδια η Google:

 1. Σύνδεσε το κινητό ή το tablet στον υπολογιστή χρησιμοποιώντας κάποιο USB καλώδιο.
 2. Άφησε την συσκευή να φορτίσει για τουλάχιστον 15 λεπτά.
 3. Αφαίρεσε το καλώδιο από την συσκευή αλλά όχι από τον υπολογιστή.
 4. Ξανά σύνδεσε την συσκευή στον υπολογιστή μετά από 10 δευτερόλεπτα.
 5. Άφησε την συσκευή να φορτίσει για 30 λεπτά.
 6. Πατά και κράτα το κουμπί της εκκίνησης για 5 δευτερόλεπτα.
 7. Κάνε κλικ στο “Restart” που θα εμφανιστεί στην οθόνη της συσκευής σου.
 8. Αν δεν δεις το “Restart”, κράτα το κουμπί της εκκίνησης για 30 δευτερόλεπτα και ξανά προσπάθησε.

Αν δεν λειτουργήσει ο παραπάνω τρόπος, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχει κάποιο πρόβλημα στο hardware. Αλλά προτού το πας στον τεχνικό, έλεγξε και την τελευταία λύση παρακάτω.

6. Επαναφορά της Android συσκευής

Αν η συσκευή σου ανοίγει αλλά κολλάει σε κάποιο σημείο και δεν σε βάζει μέσα στο λειτουργικό σύστημα, τότε μπορείς να την επαναφέρεις στα εργοστασιακά της μέσα από το Recovery Mode που έρχεται με κάθε Android συσκευή.

 1. Πάτα και κράτα παρατεταμένα το κουμπί της εκκίνησης και το κουμπί που χαμηλώνεις την ένταση του ήχου για μερικά δευτερόλεπτα έως ότου δεις το λογότυπο του Android να εμφανίζει στην οθόνη. Αν δεν εμφανιστεί, πάτα το κουμπί της εκκίνησης και το κουμπί που αυξάνεις την ένταση του ήχου και ξανά δοκίμασε.
 2. Χρησιμοποίησε τα κουμπιά που αυξάνεις και χαμηλώνεις την ένταση για πλοήγηση στο Recovery Mode.
 3. Πάτα το κουμπί της εκκίνησης για να κάνεις μια επιλογή, και πιο συγκεκριμένα την επιλογή που λέει κάτι για Data / Factory Reset.
 4. Επέλεξε στο “Yes – Erase All Data” και κάνε επανεκκίνηση την συσκευή σου.

Η διάρκεια της επαναφοράς ίσως διαρκέσει μερικά λεπτά, οπότε θα χρειαστεί να είσαι υπομονετικός/κη. Αν στην περίπτωση δεν λειτουργούν τα κουμπιά και δεν μπορείς να μπεις στο Recovery Mode, αναζήτησε την συσκευή σου στην Google με τον παρακάτω τρόπο:

Παράδειγμα: Xiaomi Mi A2 Factory Reset

Με αυτόν τον τρόπο θα βρεις ποιος είναι ο σωστός συνδυασμός κουμπιών που πρέπει να πατήσεις στην συσκευή σου για να εισέλθεις στο Recovery Mode.

Τα ακολούθησα όλα, αλλά δεν ανοίγει το κινητό

Αν κανένας από τους παραπάνω τρόπους δεν σε βοήθησε για να επιλύσεις το πρόβλημα και το κινητό σου συνεχίζει να μην ανοίγει, τότε θα χρειαστεί να το πας σε κάποιον τεχνικό ώστε να σε ενημερώσει για το πρόβλημα και την επίλυση του. Εναλλακτικά, μπορείς να αγοράσεις ένα καινούργιο κινητό.


Εσύ κατάφερες να το φτιάξεις ή δεν ανοίγει το κινητό σου ακόμα; Θα χαρώ να ακούσω τις απόψεις σου στα σχόλια παρακάτω.

Photo of author
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Δεν υπάρχει τίποτα που να με ενθουσιάζει περισσότερο από έναν άνθρωπο που έχει μια μοναδική ιστορία να διηγηθεί. Ως blogger, είχα την ευκαιρία να γράψω πάρα πολλές ιστορίες, και δεν θέλω να σταματήσω ποτέ.
Social Media:

17 σκέψεις στο “Δεν ανοίγει το κινητό μου τι να κάνω;”

 1. Δεν κάνει εκκίνηση το τηλέφωνο.αν έχω πατημένο το κουμπί εκκίνησης και το κουμπί ανοίγματος της έντασης μου βγάζει fastboot με το λογότυπο του και οταν έχω πατημένα το κουμπί χαμηλοσεις έντασης ήχου και το εκκίνησης μου βγάζει καμιά ενέργεια με το λογότυπο της

  Απάντηση
 2. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΟΥ !!!! ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕ ΚΑΘΟΛΟΥ.ΤΥΠΟΣ ΚΙΝΗΤΟΥ XIAOMI REDMI 8. ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ΤΗΝ ΟΔΗΓΙΑ ΑΡ. 6 ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!!! ΣΩΘΗΚΑ!!!

  Απάντηση
 3. Καλησπέρα 15 μέρες αγόρασα max.com ΜΜ817 στην οθόνη βγάζει μαυρόασπρο λουλούδι και δεν ανοίγει το κινητο μου;

  Απάντηση
 4. λοιπον παιδες εχω το poco m3 ..μετα την αναβαθμηση που εκανε σε ενα αρχειο μου ζητησε επανεκκινηση και δεν την εκανα γιατι φοβομουν να μην σβησει και δεν ανοιξει ξανα οσπου αποφασισα να την κανω…..ε και δεν ξανανοιξε…..ακολουθησα ολα τα βηματα και τιποτα.επιασα λοιπον με λαστιχακι το κουμπι που ανοιγει το συνδεσα στο laptop και το αφησα σχεδον 2 μερες ανοιχτο μηπως και ανοιξει.λοιπον πηρα αλλο τηλ και σημερα καθως το κοιτουσα μου εδειχνε οτι δεν εχει μπαταρια καθολου.το εβγαλα απο το λαπτοπ το εβαλα στην μπριζα και σε 10 λεπτα ανοιξε…αυτο που εχω να πω ειναι ,μην κανετε επανεκκινηση σε διαφορα που σας ζηταει γιατι εγω ειμαι τυχερος το ανοιξα για δευτερη φορα αλλα μπορει και να μην ανοιξει καθολου ….ευχαριστω τον φιλο παναγιωτη σακαλακη για αυτο που αναρτησε

  Απάντηση
  • Αγαπητέ Κωνσταντίνε χίλια συγνώμη αλλά δυστυχώς τώρα είδα το σχόλιο σου, δεν έχω ιδέα πως μου ξέφυγε. Γενικά οι ενημερώσεις βοηθάνε αρκετά τα κινητά, τα tablets, τους υπολογιστές κ.ο.κ., έχοντας πάντα κατά νου πως εάν δεν έχουμε τις απαραίτητες γνώσεις, είναι εύκολο από κάποιο σφάλμα να κλείσουν και να μην ξανά ανοίξουν. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο συνδυασμός κουμπιών για να προχωρήσουμε σε hard-reset είναι μονόδρομος.

   Απάντηση
 5. Εχω κινητο turbox A2 δεν ανοιγει, το φορτίζω απο λάπτοπ και βγάζει εικονίδιο [ η τελευταία συσκευή USB ΠΟΥ ΣΥΝΔΈΣΑΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΉ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΊ ΚΑΝΟΝΙΚΆΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΊΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ WINDOWS] .
  μπορειτε να μου δώσετε λύση ? ευχαριστω

  Απάντηση
 6. Μπράβο!!!! Δεν το πίστευα…. παρά τη φόρτιση κ τα παρατεταμένα πατήματα δεν λειτούργησε (xiaomi redmi 8)μέχρι που διάβασα το άρθρο σου κ την οδηγία ν.6 για επαναφορά της android συσκευής κ άνοιξε κανονικότατα!!! Thank you!!!!

  Απάντηση
 7. δεν κανει εκκινση το κινητο redmia10 nfc….κλεινει κ ανοιγει συνεχως,,,ως το σημα του adroid που βγαζει….και ξανα απο την αρχη…

  Απάντηση
  • Πολύ καλησπέρα Δημήτρη! Υπάρχει περίπτωση το κινητό να υπέστη κάποιο δυνατό χτύπημα ή να ήρθε σε επαφή με υψηλή υγρασία; Συνήθως, ένα από τα δύο είναι η αιτία για ένα κινητό που κλείνει από μόνο του, με την υγρασία συχνά να είναι ο κύριος παράγοντας.

   Μπορείς να αναζητήσεις το μοντέλο του κινητού σου στην Google και να πατήσεις “Hard Reset” από δίπλα, ώστε να σου εμφανίσει τις οδηγίες για να προχωρήσεις σε πλήρη επαναφορά. Αυτός ο τρόπος θα διαγράψει τα πάντα μέσα από την συσκευή σου, αλλά πιθανότατα να λύσει όποιο θέμα μπορεί να υπάρχει με την συσκευή.

   Τέλος, σιγουρέψου πως η συσκευή κλείνει μόνο της μόνο όταν είναι εκτός τροφοδοσίας. Δηλαδή, μπορεί να είναι πρόβλημα της μπαταρίας, κάτι το οποίο μπορείς να επιβεβαιώσεις διατηρώντας την συσκευή στο ρεύμα και ελέγχοντας για το εάν σβήνει ή όχι.

   Απάντηση
 8. ΜΕ ΕΣΩΣΕΣ!!! ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ. ΕΚΑΝΑ ΟΤΙ ΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 2 ΚΥΚΛΟΣ ΙΣΧΥΟΣ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΕ!! ΕΙΣΑΙ ΘΕΟΣ!!

  Απάντηση
 9. ΜΕ ΕΣΩΣΕΣ. Ευχαριστώ πολύ, το κινητό μου έκλεισε ξαφνικά και ενώ άρχιζε από μόνο του να κάνει επανεκκίνηση ξανακλεινε κατευθείαν, η διαδικασία αυτή συνέχισε για σχεδόν δύο ώρες αλλά πάτησα το κουμπί που κλείνει και το κουμπί που χαμηλώνει και κατάφερα να το ανοίξω. Ευχαριστώ πολύυυ

  Απάντηση

Σχολιάστε