Πέμπτη, 11 Ιουλίου, 2024

SEO Images: Απέκτησε περισσότερο κόσμο από τις εικόνες του blog σου

Share

Αν προσπαθείς να φτιάξεις ένα επιτυχημένο blog το οποίο θα είναι φιλικό και βελτιστοποιημένο με τις μηχανές αναζήτησης, τότε θα πρέπει να δώσεις μεγάλη σημασία στις εικόνες που ανεβάζεις. Στο Homeboy.gr, το 2% των επισκεπτών μας έρχεται απευθείας από τις εικόνες στις μηχανές αναζήτησης, και πίστεψε με, είναι υπεραρκετό. Επίσης, αν η σελίδα σου περιέχει πάρα πολλά βίντεο – τα οποία είναι ανεβασμένα στο WordPress και όχι ενσωματωμένα από άλλες ιστοσελίδες – είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως υπάρχουν SEO πρόσθετα και για αυτά. Το καλύτερο είναι το Video SEO by Yoast, το οποίο έρχεται στη τιμή των 69 δολαρίων για ένα blog, ενώ εναλλακτικά μπορείς να εγκαταστήσεις το WP Video SEO το οποίο είναι δωρεάν.

Το SEO Friendly Images είναι ένα SEO πρόσθετο για το WordPress το οποίο ενημερώνει αυτόματα όλες τις ανεβασμένες εικόνες του blog σου με ALT (Alternate Text) και TITLE (τίτλο). Αν οι εικόνες του blog σου δεν περιέχουν ALT και τίτλο, το SEO Friendly Images θα τις ενημερώσει όλες σύμφωνα με τις επιλογές που έχεις ορίσει στις ρυθμίσεις του πρόσθετου.

Το ALT χαρακτηριστικό παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στη βελτιστοποίηση του blog σου στις μηχανές αναζήτησης. Όταν ένας χρήστης αναζητάει μια εικόνα σε μια μηχανή αναζήτησης, αυτή του παρέχει την εικόνα παράλληλα με πληροφορίες για την ιστοσελίδα η οποία έχει ανεβάσει αυτή την εικόνα.

Inkstory-SEO-Friendly-Images

Ο τίτλος δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο, αφού το μόνο που κάνει είναι να δείχνει τον τίτλο μιας εικόνας κάθε φορά που πας τον κέρσορα (ποντίκι-βελάκι) πάνω σε μια φωτογραφία.

Αν το blog σου δεν περιέχει αρκετές φωτογραφίες και έχεις το χρόνο και την υπομονή να κάτσεις και να τις αλλάξεις χειροκίνητα μια-μια, είναι ακόμη καλύτερα, αφού πρόσθετα όπως το SEO Friendly Images θεωρούνται ως εναλλακτική λύση (όχι ότι δεν κάνουν καλή δουλειά). Το συγκεκριμένο πρόσθετο απλά το κάνεις εγκατάσταση, προσαρμόζεις τις ρυθμίσεις – ή τις αφήνεις έως έχουν – και το ξεχνάς μια για πάντα αφήνοντας το εγκατεστημένο στο WordPress blog σου.

Παναγιώτης Σακαλάκης
Παναγιώτης Σακαλάκηςhttps://inkstory.gr
Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.

2 ΣΧΟΛΙΑ

0 0 ψήφοι
Article Rating
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
2 Comments
Παλαιότερα
Νεότερα Top Σε Ψήφους
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Διαβάστε Επίσης

Αναζητάς περισσότερα;