Τεχνολογία

Plesk – Δημιουργία subdomain και εγκατάσταση WordPress

Pinterest LinkedIn Tumblr

Αυτό είναι ένα guest άρθρο από την GreekHost.gr, hosting υπηρεσία με κάθε είδους web hosting πακέτα, servers και domain names.

Με το Plesk Control Panel είναι θέμα δευτερολέπτων η εγκατάσταση ενός WordPress site ή η δημιουργία ενός subdomain. Για όσους δεν γνωρίζουν, ένα παράδειγμα ενός subdomain είναι π.χ. το blogging.inkstory.gr ή forum.inkstory.gr και πάει λέγοντας. Παρακάτω θα σου δείξω πως να δημιουργήσεις ένα subdomain και πως να κάνεις εγκατάσταση το WordPress σε αυτό.

Δημιουργία subdomain στο Plesk

1. Κάνε σύνδεση στο Plesk Control Panel (οδηγίες, κωδικοί και σύνδεσμοι έχουν δοθεί στο e-mail που σου απόστειλε η GreekHost μετά την ολοκλήρωση/αγορά του server σου).

2. Στην καρτέλα ‘Websites & Domains’ θα βρεις την επιλογή ‘Add New Subdomain,’ κάνε κλικ εκεί.

3. Γράψε την ονομασία την οποία θέλεις να έχει το νέο σου sub domain (αυτό που θα μπει στο WordPress site). Αν πολλαπλά domain names έχεις την επιλογή να επιλέξεις όποια κατάληξη επιθυμείς. Τέλος, κάνε κλικ στο ‘οκ‘.

Εγκατάσταση του WordPress στο subdomain

1. Βρες το subdomain που μόλις δημιούργησες στην καρτέλα ‘Websites & Domains’ και στη συνέχεια κάνε κλικ εκεί που γράφει ‘Install Apps’.

2. Στη νέα σελίδα που θα μεταφερθείς κάνε κλικ στο εικονίδιο με το βελάκι προς τα κάτω (δίπλα από το Install) και επέλεξε ‘Install (Custom)’.

3. Αποδέξου τους Όρους Χρήσης και στη συνέχεια πάτα ‘Next’.

4. Επέλεξε σε πιο domain name ή το subdomain θέλεις να γίνει η εγκατάσταση του WordPress και στη συνέχεια διέγραψε το ‘wordpress‘ που γράφει από δίπλα. Προσοχή γιατί αν επιλέξεις ένα υπάρχον blog θα διαγραφεί.

5. Σιγουρέψου πως έχεις επιλέξει να γίνονται ‘αυτόματα όλες οι ενημερώσεις‘ (προαιρετικό).

6. Πρόσθεσε το username και τον κωδικό με τα οποία θα κάνεις σύνδεση στο νέο WordPress site σου.

7. Βεβαιώσου πως έχεις προσθέσει το σωστό e-mail και στη συνέχεια πρόσθεσε τον τίτλο του WordPress site σου (προαιρετικό, μπορείς να το κάνεις και αργότερα) και τέλος, επέλεξε την γλώσσα και πάτα ‘Install‘.

Μπορείς να δεις την διαδικασία βήμα προς βήμα από το παρακάτω βίντεο:

Για περισσότερες πληροφορίες και τεχνική υποστήριξη επισκέψου την GreekHost ή άσε το σχόλιο σου παρακάτω.

θΕΛΕΙΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΤΟ INKSTORY;

Κάνε τις αγορές σου από το ThemeForest ή το Creative Market και ακολούθησε το Inkstory στο Facebook, στο Twitter, στο YouTube και στο Instagram.
---
Επισκέψου τον Κατάλογο του Inkstory για περισσότερα εργαλεία και υπηρεσίες.

Δεν υπάρχει τίποτα που να με ενθουσιάζει περισσότερο από έναν άνθρωπο που έχει μια μοναδική ιστορία να διηγηθεί. Ως blogger, είχα την ευκαιρία να γράψω πάρα πολλές ιστορίες, και δεν θέλω να σταματήσω ποτέ.

Σχολίασε το άρθρο

Pin It