Πέμπτη, 6 Ιουνίου, 2024

Plesk – Δημιουργία subdomain και εγκατάσταση WordPress

Share

Αυτό είναι ένα guest άρθρο από την GreekHost.gr, hosting υπηρεσία με κάθε είδους web hosting πακέτα, servers και domain names.

Με το Plesk Control Panel είναι θέμα δευτερολέπτων η εγκατάσταση ενός WordPress site ή η δημιουργία ενός subdomain. Για όσους δεν γνωρίζουν, ένα παράδειγμα ενός subdomain είναι π.χ. το blogging.inkstory.gr ή forum.inkstory.gr και πάει λέγοντας. Παρακάτω θα σου δείξω πως να δημιουργήσεις ένα subdomain και πως να κάνεις εγκατάσταση το WordPress σε αυτό.

Δημιουργία subdomain στο Plesk

1. Κάνε σύνδεση στο Plesk Control Panel (οδηγίες, κωδικοί και σύνδεσμοι έχουν δοθεί στο e-mail που σου απόστειλε η GreekHost μετά την ολοκλήρωση/αγορά του server σου).

2. Στην καρτέλα ‘Websites & Domains’ θα βρεις την επιλογή ‘Add New Subdomain,’ κάνε κλικ εκεί.

3. Γράψε την ονομασία την οποία θέλεις να έχει το νέο σου sub domain (αυτό που θα μπει στο WordPress site). Αν πολλαπλά domain names έχεις την επιλογή να επιλέξεις όποια κατάληξη επιθυμείς. Τέλος, κάνε κλικ στο ‘οκ‘.

Εγκατάσταση του WordPress στο subdomain

1. Βρες το subdomain που μόλις δημιούργησες στην καρτέλα ‘Websites & Domains’ και στη συνέχεια κάνε κλικ εκεί που γράφει ‘Install Apps’.

2. Στη νέα σελίδα που θα μεταφερθείς κάνε κλικ στο εικονίδιο με το βελάκι προς τα κάτω (δίπλα από το Install) και επέλεξε ‘Install (Custom)’.

3. Αποδέξου τους Όρους Χρήσης και στη συνέχεια πάτα ‘Next’.

4. Επέλεξε σε πιο domain name ή το subdomain θέλεις να γίνει η εγκατάσταση του WordPress και στη συνέχεια διέγραψε το ‘wordpress‘ που γράφει από δίπλα. Προσοχή γιατί αν επιλέξεις ένα υπάρχον blog θα διαγραφεί.

5. Σιγουρέψου πως έχεις επιλέξει να γίνονται ‘αυτόματα όλες οι ενημερώσεις‘ (προαιρετικό).

6. Πρόσθεσε το username και τον κωδικό με τα οποία θα κάνεις σύνδεση στο νέο WordPress site σου.

7. Βεβαιώσου πως έχεις προσθέσει το σωστό e-mail και στη συνέχεια πρόσθεσε τον τίτλο του WordPress site σου (προαιρετικό, μπορείς να το κάνεις και αργότερα) και τέλος, επέλεξε την γλώσσα και πάτα ‘Install‘.

Μπορείς να δεις την διαδικασία βήμα προς βήμα από το παρακάτω βίντεο:

Για περισσότερες πληροφορίες και τεχνική υποστήριξη επισκέψου την GreekHost ή άσε το σχόλιο σου παρακάτω.

Παναγιώτης Σακαλάκης
Παναγιώτης Σακαλάκηςhttps://inkstory.gr
Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
0 0 ψήφοι
Article Rating
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Διαβάστε Επίσης

Αναζητάς περισσότερα;