Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Πως να δημιουργήσεις ένα δωρεάν newsletter στο Revue

Share

Το Revue είναι μια δωρεάν newsletter υπηρεσία από το Twitter, η οποία επιτρέπει σε δημιουργούς περιεχομένου να γράφουν και να στέλνουν emails με ιδιαίτερα μεγάλη ευκολία, να βγάζουν χρήματα από τους συνδρομητές τους και να συνδέουν τα κοινωνικά τους δίκτυα.

Το email marketing είναι ακριβό. Τα περισσότερα πακέτα που θα βρεις στις γνωστότερες newsletter υπηρεσίες απευθύνονται κυρίως σε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις και λιγότερο σε δημιουργούς περιεχομένου όπως bloggers, vloggers και podcasters που αναζητούν για μια οικονομική ή δωρεάν λύση. Τα δωρεάν πακέτα που παρέχουν είναι επίσης ιδιαίτερα περιορισμένα, επιτρέποντας σου είτε να έχεις ένα συγκεκριμένο αριθμό από εγγεγραμμένους subscribers, είτε απεριόριστους αλλά με περιορισμένο αριθμό αποστολών κάθε μέρα.

Revue Newsletter
Στα αριστερά εμφανίζεται μια προεπισκόπηση του newsletter, ενώ από τα δεξιά μπορείς να εισάγεις όλα τα άρθρα σου και τα tweets σου απλά σέρνοντας τα μέσα στον editor.

Τι είναι το Revue;

Το Revue δίνει την δυνατότητα σε όλους τους δημοσιογράφους, αρθρογράφους και δημιουργούς περιεχομένου να δημιουργούν και να στέλνουν τα δικά τους newsletters, εντελώς δωρεάν. Η υπηρεσία επιτρέπει επίσης στους χρήστες της να δημιουργήσουν paid memberships ώστε να ξεκινήσουν να βγάζουν χρήματα απ’ τα newsletters τους, αλλά ως δωρεάν υπηρεσία, κρατάει ένα μικρό ποσοστό των χρημάτων από τα paid newsletters.

Όπως προανέφερα, το Revue αναπτύχθηκε από το Twitter το 2021, και από τότε το κοινωνικό δίκτυο έχει κάνει εξαιρετική δουλειά με την καινούργια newsletter υπηρεσία του, παρέχοντας συνεχώς νέα εργαλεία και υπηρεσίες που απευθύνονται τόσο σε μικρούς δημιουργούς περιεχομένου, όσο και σε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις.

Η υπηρεσία παρέχει έναν ιδιαίτερα απλό στη χρήση editor για να δημιουργείς τα newsletters σου, προσθέτοντας με μεγάλη ευκολία κείμενα, επικεφαλίδες, συνδέσμους, tweets, φωτογραφίες και βίντεο.

Revue
Εισαγωγή επικεφαλίδων, κειμένων, φωτογραφιών, μεταξύ άλλων στο Revue newsletter.

Επιπλέον, παρέχεται και μια επέκταση για web browsers (Chrome & Firefox) η οποία σου επιτρέπει να αποθηκεύεις συνδέσμους και άρθρα από οποιαδήποτε ιστοσελίδα και να τα εισάγεις με ένα κλικ στο Revue. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να σύρεις ένα σύνδεσμο στο newsletter σου και είναι θα προστεθεί και θα μορφοποιηθεί αυτόματα.

Φυσικά, όπως και κάθε άλλη newsletter υπηρεσία, έτσι και το Revue σου επιτρέπει να παρακολουθείς τα βασικά στατιστικά του newsletter σου, όπως τον αριθμό των εγγεγραμμένων subscribers, τα open και click rates και τα μοναδικά ανοίγματα. Επιπλέον, σου δείχνει από ποιες πηγές λαμβάνεις τους περισσότερους subscribers, ποια είναι τα δημοφιλέστερα emails που έστειλες, καθώς επίσης και την κατάσταση του engagement.

Revue Statistics
Η βασική σελίδα στατιστικών στο Revue.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του Revue

Αν είσαι blogger, vlogger, podcaster ή γενικότερα δημιουργός περιεχομένου, τότε θα θέλεις ορισμένα βασικά εργαλεία τα οποία είναι σημαντικά για να τρέχεις και να διαχειρίζεσαι τα newsletters σου. Το Revue παρέχει ορισμένες από τις βασικότερες λειτουργίες που θα χρειαστείς, ορισμένες εκ των οποίων είναι οι παρακάτω:

  • API – Με το API της εταιρείας θα έχεις την δυνατότητα να ενσωματώσεις το Revue σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα, εφαρμογή, ή άλλο εξωτερικό εργαλείο επιθυμείς.
  • Custom Design – Η υπηρεσία σου επιτρέπει να επιλέξεις μεταξύ των δύο διαθέσιμων themes που παρέχει, καθώς επίσης και να επιλέξεις τα χρώματα που θέλεις.
  • Στατιστικά – Πίνακας στατιστικών για να παρακολουθείς τα open και click rates, το engagement και πολλά ακόμα.
  • Διαχείριση Ομάδας – Πρόσθεσε όσα μέλη επιθυμείς ώστε να διαχειρίζεστε παράλληλα ένα κοινό newsletter (ιδανικό για μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις).
  • Integrations – Σύνδεσε τους Facebook, Instagram, Pocket, Instapaper, Product Hunt, Medium και Refind λογαριασμούς σου, ή ακόμα και το RSS Feed σου.
  • Χωρίς περιορισμούς – Δημιούργησε όσα newsletters επιθυμείς, πρόσθεσε όσα μέλη θέλεις και απέκτησε απεριόριστο αριθμό από subscribers.

Μιας και η newsletter υπηρεσία ανανεώνεται και αναπτύσσεται συνεχώς, θα συνεχίσουμε να βλέπουμε νέα εργαλεία και λειτουργίες να προστίθενται όσο περνάει ο καιρός.

Τι είναι οι Paid Subscribers και πόσα κρατάει το Revue;

Αρχικά, η υπηρεσία σου επιτρέπει να έχεις απεριόριστο αριθμό από subscribers και να στέλνεις όσα newsletters επιθυμείς εντελώς δωρεάν. Παρόλα αυτά, αν θελήσεις να ξεκινήσεις να βγάζεις χρήματα από τα paid subscriptions (επί πληρωμές εγγραφές), το Revue θα κρατάει ένα 5%.

Για να μπορέσεις ωστόσο να χρησιμοποιήσεις τα paid subscriptions θα πρέπει πρώτα να δημιουργήσεις ένα λογαριασμό στην Stripe και στη συνέχεια να συνδέσεις την υπηρεσία μέσα από το Revue.

  1. Πρόσθεσε τα στοιχεία χρέωσης και κάνε κλικ στο “Next“.
  2. Σύνδεσε το Revue με το Stripe λογαριασμό σου.
  3. Επέλεξε τη μηνιαία χρέωση που θέλεις να χρεώνεις στους paid subscribers σου.
  4. Ξεκίνα να στέλνεις issues μόνο στα μέλη που πληρώνουν ή σε όλους.

Η διαδικασία απαιτεί μόλις μερικά κλικ, ειδικότερα αν έχεις ήδη ένα λογαριασμό στην Stripe, όπου το μόνο που έχεις να κάνεις είναι μια σύνδεση στο λογαριασμό σου.

Συχνές Ερωτήσεις

Μπορώ να εισάγω τους subscribers μου από άλλη newsletter υπηρεσία στο Revue;

Το Revue σου επιτρέπει να εισάγεις όλους τους subscribers σου από το MailChimp ή μέσω CSV ή TXT αρχείου που μπορείς να εξάγεις από την newsletter υπηρεσία που χρησιμοποιείς. Απλά πήγαινε στη σελίδα “Subscribers“, κάνε κλικ στην επιλογή “Add Subscribers” και στη συνέχεια επέλεξε τον τρόπο εισαγωγής.

Πόσο κοστίζει το Revue;

Το Revue παρέχεται εντελώς δωρεάν προς όλους και σου επιτρέπει να έχεις απεριόριστο αριθμό από subscribers, να στέλνεις απεριόριστα newsletters και να προσθέτεις απεριόριστα μέλη στην ομάδα σου. Για τους paid subscribers, η υπηρεσία κρατάει ένα 5%.

Πως μπορώ να βγάλω χρήματα μέσω του Revue;

Η υπηρεσία σου επιτρέπει να ενεργοποιήσεις του paid subscribers, που σημαίνει πως κάθε χρήστης θα έχει την δυνατότητα να εγγραφεί σε μια διαφορετική έκδοση του newsletter σου όπου θα λαμβάνει μόνο premium περιεχόμενο που δημιουργείς. Η υπηρεσία χρησιμοποιεί την Stripe ως μέθοδο πληρωμής, οπότε θα χρειαστεί να δημιουργείς πρώτα εκεί ένα λογαριασμό και στη συνέχεια να τις συνδέσεις μεταξύ τους.

Παναγιώτης Σακαλάκης
Παναγιώτης Σακαλάκηςhttps://inkstory.gr
Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
0 0 ψήφοι
Article Rating
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Διαβάστε Επίσης

Αναζητάς περισσότερα;