20 ερωτήσεις με την Μαρία από το MommyJammi.gr

4
813
20 ερωτήσεις με την Μαρία από το MommyJammi.gr

Όλο και περισσότεροι bloggers εντάσσονται στη μπλογκόσφαιρα καθημερινά για να εκφράσουν τα συναισθήματα τους, να διαδώσουν τις γνώσεις τους, να γράψουν για πράγματα με τα οποία είναι παθιασμένοι ή για να γνωρίσουν νέο κόσμο. Υπάρχουν εκατομμύρια bloggers εκεί έξω, αλλά λίγοι είναι γνωστοί και ακόμα πιο λίγοι Έλληνες.

Στο Inkstory έχω ως σκοπό να σου γνωρίσω μερικούς από τους καλύτερους bloggers που είχα την ευκαιρία να γνωρίσω στο blogging ταξίδι μου. Καθένας από αυτούς έχει τη δική του μοναδική φωνή, γράφει για πράγματα που του αρέσουν και έχει ξεχωριστές εμπειρίες οι οποίες πολύ πιθανόν να σε βοηθήσουν να γίνεις καλύτερος ή να αποφύγεις να κάνεις τα ίδια λάθη με αυτούς.

Στη σημερινή συνέντευξη, θα σου παρουσιάσω την Μαρία από το MommyJammi.gr, μια νέα υπερήφανη mommy blogger που έχει ως σκοπό να εμπνεύσει τις νέες μανάδες μέσα από την δημιουργική απασχόληση των παιδιών τους.

Πες λίγα πράγματα για τον εαυτό σου και πως ξεκίνησες το blogging

“Ονομάζομαι Μαρία Λιόντου και γεννήθηκα στην Αθήνα το 1981. Με οικονομικές σπουδές στην πλάτη καθώς και προϋπηρεσία ετών στο αντικείμενό μου, εξελίχθηκα σε μια υπερήφανη mommy blogger. Το blogging το ξεκίνησα τέσσερα χρόνια μετά τη γέννηση της κόρης μου καλύπτοντας ένα βασικό μου κενό, την ανάγκη για έκφραση και δημιουργία. Πιστεύω πως παράλληλα με την μητρότητα πρέπει να δουλεύουμε και την προσωπική μας ανάπτυξη. Έχοντας σταματήσει την βασική μου εργασία και έχοντας αφιερωθεί στον ρόλο της μητρότητας, το blogging ήρθε να εκτονώσει τις ανάγκες έκφρασής μου και δημιουργίας! Ξεκίνησα το blogging τον Σεπτέμβριο του 2015, ουσιαστικά δεν έχω κλείσει καν το πρώτο μου έτος…”

Ποιος είναι ο στόχος του blog σου και γιατί επέλεξες αυτή την θεματολογία;

“Το blog μου στοχεύει να δώσει έμπνευση στις νέες μαμάδες μέσα από την δημιουργική απασχόληση των παιδιών τους. Επίσης βασικό μου στόχος είναι και η προσωπική ανάπτυξη της μαμάς παράλληλα με την μητρότητα συνεπώς δίνω πολλά tips και μεθόδους αυτοβελτίωσης μέσα από την στήλη bright side of life.”

Ποιες υπηρεσίες χρησιμοποιείς για να βγάλεις χρήματα από το blog σου (και γιατί);

“Google Adsense και likewise affiliate. Θεωρώ πως με μία έξυπνη τοποθέτηση και επιλογή διαφημίσεων μπορείς να δεις αποτελέσματα. Σαφώς απαιτείται χρόνος γιατί το βασικότερο είναι να στήσεις το κοινό σου.”

Τι ξέρεις τώρα που θα ευχόσουν να ήξερες όταν πρώτο ξεκίνησες το blogging;

“Είμαι ακόμα στην αρχή και πιστεύω πως από την στιγμή που αποφάσισα να φύγω σχεδόν αμέσως από τον blogger φτιάχνοντας μια δική μου πλατφόρμα χωρίς να βασίζομαι στην google, πιστεύω πως έκανα καλή αρχή. Δική μου πλατφόρμα, ιδιωτικότητα και domain name από την αρχή σχεδόν της λειτουργίας του blog μου.”

Πες μας τρία blogs που επισκέπτεσαι σε καθημερινή βάση

“Μπορώ να πω ότι πλέον το inkstory θα είναι ένα από αυτά αφού η θεματολογία του με ενδιαφέρει πολύ! Επίσης παρακολουθώ: NeraidesKaiDrakoi.gr και Paixnidaki.com και Karudotsouflo.gr.”

Μπορείς να μας προτείνεις τρεις υπηρεσίες ή εργαλεία που χρησιμοποιείς στο blog σου;

“Wordfence, anti-malware, mailchimp το οποίο προσπαθώ να καταλάβω πως λειτουργεί καθώς το newsletter γνωρίζω είναι από τα βασικότερα σε ένα blog!”

Τι συμβουλή θα έδινες σε κάποιον που μόλις ξεκίνησε το blogging ταξίδι του;

“Να είναι ο εαυτός του. Να μην αντιγράφει, να δημιουργεί ένα πρωτότυπο περιεχόμενο που να τον εκπροσωπεί και να μάθει να βγάζει όσο το δυνατόν καλύτερες φωτογραφίες. Επίσης να χρησιμοποιεί free photos ή σε διαφορετική περίπτωση να αναφέρει την πηγή τους. Υπομονή, Επιμονή και Πλάνο Δράσης.”

Τι θεωρείς ότι είναι πολύ σημαντικό για να επιτύχει κάποιος με το blog του;

“Από τα λίγα που έχω δει ως τώρα και στο περίπου που έχω καταλάβει… θα έλεγα πως το πιο σημαντικό είναι να έχεις υπομονή και επιμονή. Δεν πρέπει να θέτεις υψηλούς στόχους από την αρχή αλλά βήμα βήμα και μέσα από αυτή την διαδικασία θα βελτιώνεσαι διαρκώς ως blogger. Ανοίγεις μάτια, αφτιά, διαβάζεις, ακολουθείς τις εξελίξεις και εξελίσσεσαι και εσύ.”

Αν είχες μόνο 100 ευρώ για να ξεκινήσεις ένα καινούργιο blog, πως θα τα χρησιμοποιούσες;

“Θα έκανα ότι ακριβώς έκανα και εγώ στο ξεκίνημά μου. Θα αγόραζα ένα wordpress theme, θα το παραμετροποιούσα, θα αγόραζα domain name και hosting. Εγώ διέθεσα περισσότερα χρήματα αλλά αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ήθελα να φύγω από τον blogger και δεν διέθετα γνώσεις επάνω στο wordpress. Οι επαγγελματίες σε αυτές τις περιπτώσεις είναι απαραίτητοι εάν θέλεις ένα πιο επαγγελματικό αποτέλεσμα και δεν διαθέτεις τις απαιτούμενες τεχνικές γνώσεις. Μπορώ να πω ότι έμαθα και μαθαίνω διαρκώς πολλά.”

Τι blogging πλατφόρμα χρησιμοποιείς για να μπλογκάρεις (και γιατί);

“Ξεκίνησα με blogger και μέσα στο πρώτο κιόλας εξάμηνο μεταφέρθηκα στο WordPress. Πιστεύω πως δίνει πολλές δυνατότητες, επαγγελματικό αποτέλεσμα και εννοείται μου ανήκει στο 100%.”

20 ερωτήσεις με την Μαρία από το MommyJammi.gr
Το blog της Μαρίας έρχεται με έναν υπέροχο grid style σχεδιασμό που κάνει την αναζήτηση άρθρων διασκεδαστική.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο λάθος που έκανες με το blogging ή το blog σου;

“Για την ώρα δεν πιστεύω πως έχω κάνει κάποιο λάθος, τουλάχιστον έτσι πιστεύω, ίσως στην πορεία ανακαλύψω κάποιο. Είμαι νέα blogger συνεπώς διαθέτω μικρή εμπειρία. Κινούμαι όμως αργά και σταθερά και διαβάζω αρκετά προσπαθώντας να αποφύγω όσο το δυνατόν περισσότερα λάθη.”

Σου άνοιξε νέες “πόρτες” το blogging (και αν, ποιες);

“Γνώρισα νέους ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα, έκανα την πρώτη μου τηλεοπτική παρουσία στο mega σε πρωινή ζώνη παρουσιάζοντας μια DIY κατασκευή από γραβάτες και γενικώς καθημερινά εκπλήσσομαι με την τόσο θερμή ανταπόκριση του κόσμου. Είμαι στην αρχή ακόμα, τα καλύτερα έρχονται…”

Πόσες ώρες την ημέρα αφιερώνεις για το blog σου;

“Δυστυχώς όχι όσες θα ήθελα. (Εκτιμώ πως όλοι οι bloggers έχουν το ίδιο παράπονο). Δεν είναι η βασική μου εργασία, το ξεκίνησα ως hobby και ευελπιστώ μελλοντικά να το κάνω πιο επαγγελματικά. Η μητρότητα είναι ήδη απαιτητική από μόνη της καθώς και η οικογενειακή μας επιχείρηση, συνεπώς προσπαθώ να ισορροπήσω σε πολλούς ρόλους, ευθύνες, αρμοδιότητες και “θέλω” μου.”

Θα ενθάρρυνες άλλους ανθρώπους να ξεκινήσουν το blogging;

“Ναι φυσικά! Εάν τα πάνε καλά με τον γραπτό λόγο, εάν έχουν περίσσεια ενέργεια και δημιουργικότητα κυρίως ανάγκη για επικοινωνία με τον κόσμο να το κάνουν! Το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι να διατηρήσουν την ακεραιότητα του χαρακτήρα τους, το χρώμα της προσωπικότητάς τους και να προχωρήσουν υπερήφανα στην blogoσφαιρα!”

Ασχολείσαι επαγγελματικά με το blogging ή το έχεις ως χόμπι;

“Τα σενάρια είναι όλα ανοικτά.”

Αρκετοί άνθρωποι θεωρούν πως είναι εύκολο να βγάλεις χρήματα μπλογκάροντας, τι άποψη έχεις γι ‘αυτό;

“Καθόλου εύκολο δεν είναι διότι έχεις να κάνεις με πολλές παραμέτρους. Να στήσεις το κοινό σου με βάση το αντικείμενο του blog σου, να τοποθετήσεις έξυπνα και τις σωστές διαφημίσεις, να διατηρήσεις μια σταθερή ροή και πολλά πολλά άλλα! Δεν είναι καθόλου εύκολο αλλά όχι και ακατόρθωτο. Θέλει αρκετή δουλειά και αρκετό χρόνο για να δεις αποτελέσματα. Το πιο συνηθισμένο λάθος νέων bloggers είναι να τα παρατάνε σχετικά γρήγορα ή να καταφεύγουν σε μεθόδους που υπόσχονται traffic οι οποίες τελικά βλάπτουν το blog τους.”

Πες μας κάτι αρνητικό για εσένα που σε έχει επηρεάσει με το blogging ταξίδι σου

“Αν και είμαι ένας αρκετά οργανωτικός άνθρωπος παρόλα αυτά έχω μια δυσκολία στην διαχείριση του χρόνου μου και των εργασιών μου στο blog. Προσπαθώ να μοιράσω σωστά τον χρόνο σε αναρτήσεις, editing φωτογραφιών, απάντηση σε σχόλια αναγνωστών, ανάγνωση φιλικών blogs που παρακολουθώ κλπ. Έχω πάρει ένα τετράδιο θεμάτων και προσπαθώ εκεί να οργανώνω καθημερινά το “To do list” μου.”

Κατά τη διάρκεια του blogging ταξιδιού σου, γνώρισες ενδιαφέρον άτομα με τα οποία αντάλλαξες ιδέες μαζί τους ή άλλους bloggers που σε βοήθησαν να συνεχίσεις με το blog σου;

“Έχω γνωρίσει αρκετά άτομα ενδιαφέροντα και μάλιστα δημιουργήσαμε και φιλίες οι οποίες επειδή ακριβώς έχουν πολλά κοινά σημεία πιστεύω έχουν καλές ελπίδες για το μέλλον. Είναι γεγονός πως δέχτηκα μεγάλη υποστήριξη από διαδικτυακούς φίλους για αυτό το βήμα μου και λιγότερη από τους ήδη υπάρχοντες φίλους μου. Ενώ στην αρχή αυτό με στενοχώρησε, στην πορεία κατάλαβα πως δεν είναι δίκαιο να ζητάς την υποστήριξη από ανθρώπους οι οποίοι δεν γνωρίζουν καν τι είναι αυτό που κάνεις… Απλώς προχωράς με αγάπη και καλή διάθεση!”

Τι άποψη έχεις για το Inkstory;

“Θεωρώ πως η θεματολογία του πρέπει να βρίσκεται στην καθημερινή ανάγνωση του σωστού blogger. Σωστός bloggers για εμένα είναι αυτός που ενημερώνεται, αναπτύσσεται και εξελίσσεται. Το inkstory απέκτησε άλλον έναν πιστό αναγνώστη! nice to meet you!”

Πως μπορεί να επικοινωνήσει κάποιος μαζί σου;

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Μαρία για τον χρόνο που διέθεσε για να απαντήσει στις παραπάνω ερωτήσεις. Είναι πολύ ωραίο να βλέπουμε τόσο καλούς bloggers να μοιράζονται τις απόψεις και τις εμπειρίες τους μαζί μας – εγώ τουλάχιστον εμπνέομαι από αυτές και ελπίζω κι εσύ!

Και για να μην ξεχάσω, η Μαρία είναι λάτρης του καφέ και έχει Aion μπλουζάκι:

Μην ξεχάσεις να επισκεφτείς το MommyJammi, είμαι σίγουρος πως θα το βρεις ιδιαίτερα ενδιαφέρον!


Το MommyJammi είναι μόλις η αρχή, το Inkstory θα παρουσιάζει και από έναν blogger κάθε βδομάδα! Μείνε συντονισμένος 🙂

0 0 ψήφοι
Article Rating
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
4 Comments
Παλαιότερα
Νεότερα Top Σε Ψήφους
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια