Πέμπτη, 11 Ιουλίου, 2024

20 ερωτήσεις με την Άννα από το Journey into Creativity

Μια άκρως δημιουργική blogger η οποία θα σε μαγέψει από τις εντυπωσιακές δημιουργίες της και τις πανέμορφες φωτογραφίες της.

Share

Όλο και περισσότεροι bloggers εντάσσονται στη μπλογκόσφαιρα καθημερινά για να εκφράσουν τα συναισθήματα τους, να διαδώσουν τις γνώσεις τους, να γράψουν για πράγματα με τα οποία είναι παθιασμένοι ή για να γνωρίσουν νέο κόσμο. Υπάρχουν εκατομμύρια bloggers εκεί έξω, αλλά λίγοι είναι γνωστοί και ακόμα πιο λίγοι Έλληνες.

Στο Inkstory έχω ως σκοπό να σου γνωρίσω μερικούς από τους καλύτερους bloggers που είχα την ευκαιρία να γνωρίσω στο blogging ταξίδι μου. Καθένας από αυτούς έχει τη δική του μοναδική φωνή, γράφει για πράγματα που του αρέσουν και έχει ξεχωριστές εμπειρίες οι οποίες πολύ πιθανόν να σε βοηθήσουν να γίνεις καλύτερος ή να αποφύγεις να κάνεις τα ίδια λάθη με αυτούς.

Στη σημερινή συνέντευξη, θα σου παρουσιάσω την Άννα Σπαθάρη από το Journey into Creativity, μια άκρως δημιουργική blogger η οποία θα σε μαγέψει από τις εντυπωσιακές δημιουργίες της και τις πανέμορφες φωτογραφίες της.

Αν διαβάζεις το Inkstory, τότε προφανώς “διψάς” για γνώση, αφού εδώ παρέχουμε συνεχώς οδηγούς και συμβουλές για το blogging. Στο blog της Άννας, θα μάθεις πως να κατασκευάζεις και να δημιουργείς δαχτυλίδια, σκουλαρίκια, mandala και πολλά ακόμα, με έξυπνους και εύκολους τρόπους, οι οποίοι παρέχονται μέσα από μια σειρά φωτογραφιών.

Πλαστικοποιημένα Σκουλαρίκια με Φύλλα
Δες πως να φτιάξεις αυτά τα εντυπωσιακά πλαστικοποιημένα σκουλαρίκια με φύλλα εδώ.

Πες μας λίγα πράγματα για τον εαυτό σου και πως ξεκίνησες το blogging

“Ονομάζομαι Άννα Σπαθάρη και γεννήθηκα στη Γερμανία το καλοκαίρι του ΄72. Είμαι παντρεμένη με το Θοδωρή και έχουμε τον μικρό Στέφανο. Έχω σπουδάσει Γραφιστική στα ΤΕΙ Αθήνας και ως σήμερα είναι το κυρίως επάγγελμά μου. Το blog ξεκίνησε αρχικά για να προβάλω τα χειροποίητα κοσμήματα που φτιάχνω, όμως το 2012 μου δωρίζει ο άντρας μου μια φωτογραφική μηχανή DSLR (έχω μεγάλη αγάπη στη φωτογραφία) στα γενέθλιά μου και δια μαγείας την επομένη, στις 19 Αυγούστου, ξεκινάει το Journey into Creativity με τη σημερινή θεματολογία (κυρίως κατασκευές, δημιουργία, φωτογραφία).”

Ποιος είναι ο στόχος του blog σου και γιατί επέλεξες αυτή την θεματολογία;

“Αυτή η θεματολογία προέκυψε γιατί από μικρό παιδάκι θυμάμαι τον εαυτό μου να ασχολείται με οτιδήποτε είχε σχέση με ζωγραφική, καλλιτεχνικά, κατασκευές… Αυτό φυσικά δε με εγκατέλειψε μεγαλώνοντας και έτσι σήμερα αναζητώ διεξόδους μέσα από τη δημιουργία και τη φωτογραφία! Στόχος του blog ήταν και είναι αυτό: να μοιραστώ τις ιδέες μου με τους αναγνώστες. Να εμπνευστούν και να προχωρήσουν παραπέρα μια ιδέα, κατασκευή, δημιουργία!”

Ποιες υπηρεσίες χρησιμοποιείς για να βγάλεις χρήματα από το blog σου (και γιατί);

“Προς το παρών δεν έχω βγάλει χρήματα. Θα ήθελα, όχι όμως σε «τυποποιημένες» διαφημίσεις τύπου Google AdSence, αλλά σε διαφημίσεις, υπηρεσίες και προϊόντα που εκφράζουν εμένα και το blog.”

Τι ξέρεις τώρα που θα ευχόσουν να ήξερες όταν πρώτο ξεκίνησες το blogging;

“Ότι τελικά δεν πρέπει να απουσιάζει ο γραπτός λόγος. Η ιδέα του Journey into Creativity ξεκίνησε βασιζόμενη στο «μία εικόνα ίσον με 1000 λέξεις», δηλαδή ήθελα να παρουσιάσω την κατασκευή από την αρχή ως το τέλος μόνο με φωτογραφίες (διεθνής «γλώσσα»). Όμως έτσι δε σε γνωρίζει ο αναγνώστης, που θέλει να σε παρακολουθήσει και φυσικά μια φωτογραφία δε μπορεί να περιγράψει σκέψεις, συναισθήματα, ιδέες…”

Πες μας τρία blogs που επισκέπτεσαι σε καθημερινή βάση

“Σε καθημερινή βάση επισκέπτομαι το blog της Alice Burke (πηγή έμπνευσης για το blog μου), καθώς και το Craftgawker και Pinterest, που όμως δεν είναι blog…”

Μπορείς να μας προτείνεις τρεις υπηρεσίες ή εργαλεία που χρησιμοποιείς στο blog σου;

“Χρησιμοποιώ μόνο το Facebook, Instagram και Pinterest, ώστε να γνωστοποιήσω και να προωθήσω τις νέες μου αναρτήσεις.”

Τι συμβουλή θα έδινες σε κάποιον που μόλις ξεκίνησε το blogging ταξίδι του;

“Να είναι αυθεντικός πάνω απ΄ όλα! Να του αρέσει και να αγαπάει αυτό που κάνει, ότι και να είναι αυτό, ώστε να μπορέσει να το στηρίξει!”

Τι θεωρείς ότι είναι πολύ σημαντικό για να επιτύχει κάποιος με το blog του;

“Να πρωτοτυπεί (τα copy-paste δε βοηθάνε σε αυτό), το υλικό που χρησιμοποιεί να είναι δικό του και ο γραπτός του λόγος να τηρεί κανόνες της γραμματικής και σύνταξης.”

Αν είχες μόνο 100 ευρώ για να ξεκινήσεις ένα καινούργιο blog, πως θα τα χρησιμοποιούσες;

“Θα αγόραζα domain name και hosting (όμως μου λείπουν οι τεχνικές γνώσεις ακόμα…).”

Ποια blogging πλατφόρμα χρησιμοποιείς για να μπλογκάρεις (και γιατί);

“Ξεκίνησα στο blogger και παραμένω σε αυτό ως σήμερα. Ο λόγος ότι δε γνωρίζω πολλές τεχνικές πλευρές του blogging (αν και προσπαθώ συνεχώς να ενημερώνομαι). Μελλοντικά ίσως να άλλαζα πλατφόρμα (το Inksory αρχίζει και με προσανατολίζει προς μία τέτοια κατεύθυνση). Θα ήθελα να μου δίνει περισσότερες δυνατότητες στο σχεδιαστικό κομμάτι.”

Ποιο είναι το μεγαλύτερο λάθος που έκανες με το blogging ή το blog σου;

“Δε μπορώ να θυμηθώ κάποιο λάθος (φυσικά θα έχω κάνει)… Ίσως επειδή τα λάθη τα βλέπω ως ευκαιρίες και με προχώρησαν παραπέρα.”

Σου άνοιξε νέες “πόρτες” το blogging (και αν, ποιες);

“Μου άνοιξε πολλές πόρτες. Πρώτα απ΄ όλα νέες φιλίες. Προέκυψαν συνεργασίες, καθώς και πολλά ελληνικά και ξένα sites, έντυπα περιοδικά, έχουν ζητήσει αναρτήσεις μου.”

Πόσες ώρες την ημέρα αφιερώνεις για το blog σου;

“Δυστυχώς δεν αφιερώνω καθημερινό χρόνο στο blog. Η έμπνευση δεν είναι πάντα παρούσα… και όταν είναι, τότε αφιερώνω πολύ χρόνο στην κατασκευή, φωτογράφιση, επεξεργασία των εικόνων και έτσι προσπαθώ να έχω μια ανάρτηση την εβδομάδα, που επίσης δυστυχώς δεν τηρώ πάντα.”

Θα ενθάρρυνες άλλους ανθρώπους να ξεκινήσουν το blogging;

“Φυσικά! Είναι μια μεγάλη ευκαιρία προς πολλές κατευθύνσεις, τις οποίες ανακαλύπτεις με τον καιρό.”

Ασχολείσαι επαγγελματικά με το blogging ή το έχεις ως χόμπι;

“Προς το παρών ως χόμπι.”

Αρκετοί άνθρωποι θεωρούν πως είναι εύκολο να βγάλεις χρήματα μπλογκάροντας, τι άποψη έχεις γι ‘αυτό;

“Δε θα το έλεγα, ειδικά στις εποχές που ζούμε ως χώρα, από τη μεριά των διαφημιζόμενων, αλλά και του blogger που πρέπει να αφιερώσει αρκετές έως πολλές ώρες για τον σκοπό αυτό.”

Πες μας κάτι αρνητικό για εσένα που σε έχει επηρεάσει με το blogging ταξίδι σου

“Ίσως το ότι κάποιες φωτογραφίες μου που «βρέθηκαν» στα χέρια κάποιων ως δικές τους…”

Κατά τη διάρκεια του blogging ταξιδιού σου, γνώρισες ενδιαφέρον άτομα με τα οποία αντάλλαξες ιδέες μαζί τους ή άλλους bloggers που σε βοήθησαν να συνεχίσεις με το blog σου;

“Συνεχώς γνωρίζω κόσμο και αυτό είναι το όμορφο στο blogging. Μπορεί με κάποιους να παραμένει σε μηνύματα (ειδικά του εξωτερικού), αλλά έχουν υπάρξει συναντήσεις από κοντά και έχουν δημιουργηθεί φιλίες εμπιστοσύνης.”

Τι άποψη έχεις για το Inkstory;

“Το Inkstory το είδα για πρώτη φορά σε παρουσίαση από το MommyJammi.gr και απλά «κόλλησα»! Η θεματολογία του με αφορά άμεσα. Όμως ο λόγος που συνέχισα να αναζητώ λύσεις και να διαβάζω τα άρθρα του, είναι ο Παναγιώτης, ο δημιουργός του, γιατί ο τρόπος που γράφει είναι απλός, κατανοητός (πολύ σημαντικό όσον αφορά τεχνικά θέματα), αλλά και χιουμοριστικός.”

Πως μπορεί να επικοινωνήσει κάποιος μαζί σου;

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Άννα για τον χρόνο που διέθεσε για να απαντήσει στις παραπάνω ερωτήσεις. Είναι πολύ ωραίο να βλέπουμε τόσο καλούς bloggers να μοιράζονται τις απόψεις και τις εμπειρίες τους μαζί μας – εγώ τουλάχιστον εμπνέομαι από αυτές και ελπίζω κι εσύ!

Μην ξεχάσεις να επισκεφτείς το Journey into Creativity, είμαι σίγουρος πως θα το βρεις ιδιαίτερα ενδιαφέρον!

Μπορείς να διαβάσεις περισσότερες συνεντεύξεις από Έλληνες και Ελληνίδες bloggers στην κατηγορία «Συνεντεύξεις» του Inkstory!

Παναγιώτης Σακαλάκης
Παναγιώτης Σακαλάκηςhttps://inkstory.gr
Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.

4 ΣΧΟΛΙΑ

0 0 ψήφοι
Article Rating
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
4 Comments
Παλαιότερα
Νεότερα Top Σε Ψήφους
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Περιεχόμενο

Διαβάστε Επίσης

Αναζητάς περισσότερα;