Πέμπτη, 6 Ιουνίου, 2024

20 ερωτήσεις με τον Κυριάκο από το Dwrean.net

Share

Στη σημερινή συνέντευξη, θα σου παρουσιάσω τον Κυριάκο από το Dwrean.net, έναν blogger που έχει βάλει ως στόχο να σου παρέχει τα καλύτερα, πιο αξιόπιστα και εντελώς νόμιμα και δωρεάν προγράμματα.

Δεν μπορώ να θυμηθώ πόσο καιρό μιλάω με τον Κυριάκο, αλλά αυτό που μπορώ να θυμηθώ είναι πως συνεχώς πίστευα πως ζούσε στην Αθήνα, ενώ στην πραγματικότητα ζει στην Θεσσαλονίκη. Το αναφέρω αυτό γιατί όπως μπορείς να καταλάβεις, η Θεσσαλονίκη είναι μόλις ένα 40λεπτο από την πόλη μου και έχω κατέβει αρκετές φορές για να γνωρίσω bloggers, συμπεριλαμβανομένων και του Γιώργου από το Baktoblog, αλλά τον Κυριάκο δεν έτυχε να τον γνωρίσω ποτέ.

Αν παρακολουθείς το Inkstory, θα έχεις παρατηρήσει σίγουρα τις συνεχείς διαφωνίες που έχουμε μεταξύ μας. Συνήθως αυτές οι διαφωνίες περιλαμβάνουν ως κύριο θέμα το Blogger, την πλατφόρμα της Google, και το WordPress. Θα είμαι ειλικρινής: λατρεύω αυτές τις διαφωνίες που έχουμε μεταξύ μας. Χωρίς αυτές, τα πράγματα θα ‘ταν σίγουρα πιο βαρετά. Γνωρίζω πολύ καλά την δουλειά που κάνει με το blog του και τον παρακολουθώ συνεχώς, οπότε από μεριάς μου, πάντα παραδέχομαι πότε κάποιος γνωρίζει τι κάνει και πότε όχι. Ο Κυριάκος είναι ένας από τους λίγους bloggers που έχει πιάσει πραγματικά το νόημα.

Αυτό που μου κεντρίζει ιδιαίτερα το ενδιαφέρον, είναι αυτό που λέω πάντα, “ένας blogger πρέπει να παρέχει απαντήσεις στις ερωτήσεις των αναγνωστών του και να τους παρέχει βοήθεια μέσα από το περιεχόμενο του”, και ακριβώς αυτό κάνει ο Κυριάκος όλα αυτά τα χρόνια με το Dwrean.net.

Επίτρεψε μου τώρα να σου γνωρίσω τον Κυριάκο, μέσα από τις 20 συχνές ερωτήσεις που βλέπεις στις συνεντεύξεις του Inkstory. Αν δεν τον γνωρίζεις, τότε σου αναφέρω με σιγουριά, πως θα χαρείς να τον μάθεις. Και αν σου αρέσει να χρησιμοποιείς συνεχώς διάφορα προγράμματα, τότε το blog του είναι ένας θησαυρός που θα λατρέψεις.

Dwrean.net - Όταν ένα blog κάνει τη διαφορά

Πες λίγα πράγματα για τον εαυτό σου και πως ξεκίνησες το blogging

Είμαι ερασιτέχνης μουσικός (κάποτε έπαιζα επαγγελματικά μπουζούκι). Η βασική μου εργασία τα τελευταία 22 χρόνια είναι στον Στρατό (Αρχιλοχίας), παντρεμένος και έχω δύο αγόραρους. Το blogging το ξεκίνησα μια ημέρα που ήθελα να πειραματιστώ με την πλατφόρμα της Blogger (το μακρινό πλέον 2009). Πιο παλιά είχα πειραματιστεί και είχα φτιάξει ένα διαδικτυακό ραδιόφωνο.

Ποιος είναι ο στόχος του blog σου και γιατί επέλεξες αυτή την θεματολογία;

Στόχος του dwrean.net είναι να προσφέρει στον κόσμο οτιδήποτε δωρεάν και νόμιμο κυκλοφορεί στο χαώδης διαδίκτυο. Η θεματολογία είναι αυτή που με εκφράζει και πάντοτε πειραματιζόμουν με διάφορα προγράμματα για PC. Επίσης, πολλοί φίλοι, σχεδόν σε καθημερινή βάση με έπαιρναν τηλέφωνο για να με ρωτήσουν πράγματα για τους υπολογιστές. Οπότε, τους λέω, φτιάχνω ένα blog και ότι θέλετε θα το βρείτε εκεί μέσα. και κάπως έτσι είπα να κάνω το διαδικτυακό βήμα.

Ποιες υπηρεσίες χρησιμοποιείς για να βγάλεις χρήματα από το blog σου (και γιατί);

Google Adsense διότι είναι η κορυφαία στο είδος της. Επίσης, κατά καιρούς ασχολήθηκα με Ελληνικά affiliate αλλά είδα ότι αυτά που σου δίνουν με αυτά που προσφέρεις είναι ΨΙΧΟΥΛΑ. Τελευταία, ασχολούμαι “ελαφρώς” και με το Affiliate του Gearbest.

Τι ξέρεις τώρα που θα ευχόσουν να ήξερες όταν πρώτο ξεκίνησες το blogging;

Καλύτερη οργάνωση του χρόνου, διότι ο χρόνος είναι χρήμα, όπως λέει ο σοφός λαός,  και πρέπει να τον εκμεταλλευόμαστε στο έπακρο, κυρίως αν πρέπει να χωρέσεις μέσα σε ένα 24ωρο οικογενειακές υποχρεώσεις, δουλειά, χόμπι.

Επίσης, στο τεχνικό κομμάτι, θα ήθελα να γνώριζα από την αρχή SEO, πιο στοχευμένα άρθρα και…….όχι, όχι….δεν θα σου κάνω την χάρη να πω ότι θα ήθελα να ξεκινούσα σε WordPress, Blogger και ξερό ψωμί! 🙂 

https://www.instagram.com/p/BnQHT5RHv1D/

Πες μας τρία blogs που επισκέπτεσαι σε καθημερινή βάση

Pcsteps.gr. Δυστυχώς μόνο αυτό επισκέπτομαι σε καθημερινή βάση! Επίσης, το inkstory (το ξέρει κανείς;) αλλά όχι σε καθημερινή βάση διότι δεν γράφεις κάθε μέρα άρθρα… 🙂 

Μπορείς να μας προτείνεις τρεις υπηρεσίες ή εργαλεία που χρησιμοποιείς στο blog σου;

Disqus: Η καλύτερη πλατφόρμα σχολιασμού που υπάρχει. Tinypng.com: Για να μικραίνω άμεσα τον όγκο των εικόνων. Photofiltre: Πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων (δωρεάν). Ότι εικόνα επεξεργάζομαι για το site, το κάνω μέσω αυτού.

Ας βάλω όμως και άλλα δύο: 
Google Analytics, και Amung.us, διότι είμαι στατιστικοΛΑΓΝΟΣ

Τι συμβουλή θα έδινες σε κάποιον που μόλις ξεκίνησε το blogging ταξίδι του;

Να αγαπάει αυτό που κάνει, να έχει υπομονή, επιμονή και να είναι οργανωτικός. Αν σκέφτεται να ξεκινήσει και να βγάζει αμέσως χρήματα, να το ξεχάσει! 

Τι θεωρείς ότι είναι πολύ σημαντικό για να επιτύχει κάποιος με το blog του;

Αυτά που έγραψα στο προηγούμενο ερώτημα και να προσθέσω την σημαντική λέξη: να είναι ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ!

Αν είχες μόνο 100 ευρώ για να ξεκινήσεις ένα καινούργιο blog, πως θα τα χρησιμοποιούσες;

Διαφήμιση στο Facebook διότι είναι ο άρχων των Social Media, με καλές τιμές και μπορείς να πετύχεις διαφήμιση με το κοινό που θέλεις. Έχει πολύ στοχευμένα εργαλεία! 

Τι blogging πλατφόρμα χρησιμοποιείς για να μπλογκάρεις (και γιατί);

Blogger, γιατί μπορώ και γιατί “μου τη λέει” ο Σακαλάκης! 

Ποιο είναι το μεγαλύτερο λάθος που έκανες με το blogging ή το blog σου;

Να μην πάρω backup στην ώρα του με αποτέλεσμα να χάσω εκατοντάδες άρθρα που διαγράφησαν από μια επίθεση εκ των έσω.. 🙂

Σου άνοιξε νέες «πόρτες» το blogging (και αν, ποιες);

Νέες γνωριμίες με ανθρώπους που έχουν κοινά ενδιαφέροντα. Επαγγελματικά δεν έχω βλέψεις και ούτε το έψαξα. Δεν λέω όμως όχι σε κάτι μελλοντικό. Αν δηλαδή βρεθεί κάποιος και μου πει, σου αγοράζω το dwrean με 1.000.000€, δεν θα του πω όχι! 🙂 

Πόσες ώρες την ημέρα αφιερώνεις για το blog σου;

3-4 ώρες καθαρές αλλά το λάπτοπ είναι ανοικτό όλο το 24ωρο! 

Θα ενθάρρυνες άλλους ανθρώπους να ξεκινήσουν το blogging;

Εννοείται, αν έχουν βέβαια κάτι χρήσιμο να πουν.

Ασχολείσαι επαγγελματικά με το blogging ή το έχεις ως χόμπι;

Χόμπι!

Αρκετοί άνθρωποι θεωρούν πως είναι εύκολο να βγάλεις χρήματα μπλογκάροντας, τι άποψη έχεις γι ‘αυτό;

Μάζεψέ τους σε ένα chat-room και ας έρθουν να μου το πουν κατάματα. Να δουν τι κάλλους έχουν βγάλει τα δάχτυλά μου από το γράψιμο, που τέτοιους κάλλους δεν έχω βγάλει όταν μάθαινα μπουζούκι! 🙂 Άντε τώρα….με σύγχυσες! 

Πες μας κάτι αρνητικό για εσένα που σε έχει επηρεάσει με το blogging ταξίδι σου

Δεν υπάρχει! Γενικά είμαι αισιόδοξος άνθρωπος. Αλλά αν θες κάτι οπωσδήποτε, να πω ότι περιόρισα το χρόνο που θα μπορούσα να διαθέσω για τα παιδιά μου.

Κατά τη διάρκεια του blogging ταξιδιού σου, γνώρισες ενδιαφέρον άτομα με τα οποία αντάλλαξες ιδέες μαζί τους ή άλλους bloggers που σε βοήθησαν να συνεχίσεις με το blog σου;

Εννοείται! Πλέον οι καλύτεροι μου φίλοι δημιουργήθηκαν μέσα από αυτό το ταξίδι.

Τι άποψη έχεις για το Inkstory;

Μεστό, σοβαρό, καθαρογραμμένο, δίνει μεγάλη βοήθεια σε νέους αλλά και παλιούς Bloggers.

Πως μπορεί να επικοινωνήσει κάποιος μαζί σου;

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Κυριάκο για τον χρόνο που διέθεσε για να απαντήσει στις παραπάνω ερωτήσεις. Είναι πολύ ωραίο να βλέπουμε τόσο καλούς bloggers να μοιράζονται τις απόψεις και τις εμπειρίες τους μαζί μας – εγώ τουλάχιστον εμπνέομαι από αυτές και ελπίζω κι εσύ!

Μην ξεχάσεις να επισκεφτείς το Dwrean.net, είμαι σίγουρος πως θα το βρεις ιδιαίτερα ενδιαφέρον!

Μπορείς να διαβάσεις περισσότερες συνεντεύξεις από Έλληνες και Ελληνίδες bloggers στην κατηγορία «Συνεντεύξεις» του Inkstory!


Παναγιώτης Σακαλάκης
Παναγιώτης Σακαλάκηςhttps://inkstory.gr
Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.

8 ΣΧΟΛΙΑ

0 0 ψήφοι
Article Rating
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
8 Comments
Παλαιότερα
Νεότερα Top Σε Ψήφους
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Περιεχόμενο

Διαβάστε Επίσης

Αναζητάς περισσότερα;