Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

20 ερωτήσεις με την Λία από το In Vivo+

Share

Στη σημερινή συνέντευξη, θα σου παρουσιάσω την Λία από το In Vivo+, μια blogger που γράφει για να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να παραμένουν θετικοί στις δύσκολες στιγμές, καθώς επίσης και να μένουν κοντά στον Θεό, γνωρίζοντας παράλληλα τον εαυτό τους, όπως αναφέρει και η ίδια στο προσωπικό της blog.


Σύνοψη συνεντεύξεων:

Όλο και περισσότεροι bloggers εντάσσονται στη μπλογκόσφαιρα καθημερινά για να εκφράσουν τα συναισθήματα τους, να διαδώσουν τις γνώσεις τους, να γράψουν για πράγματα με τα οποία είναι παθιασμένοι ή για να γνωρίσουν νέο κόσμο. Υπάρχουν εκατομμύρια bloggers εκεί έξω, αλλά λίγοι είναι γνωστοί και ακόμα πιο λίγοι Έλληνες.

Στο Inkstory έχω ως σκοπό να σου γνωρίσω μερικούς από τους καλύτερους bloggers που είχα την ευκαιρία να γνωρίσω στο blogging ταξίδι μου. Καθένας από αυτούς έχει τη δική του μοναδική φωνή, γράφει για πράγματα που του αρέσουν και έχει ξεχωριστές εμπειρίες οι οποίες πολύ πιθανόν να σε βοηθήσουν να γίνεις καλύτερος ή να αποφύγεις να κάνεις τα ίδια λάθη με αυτούς.


Αν υπάρχει κάτι που με ενθουσίασε ιδιαίτερα με την Λία, είναι η όρεξη της για μάθηση και η ικανότητα της να διαχειρίζεται οτιδήποτε της δώσεις με ευκολία. Για την ακρίβεια, σε μια φάση της συνεργασίας μας, όταν πρώτο ξεκίνησε να ασχολείται με το WordPress, κατάφερε μέσα σε λίγες μόλις ημέρες όχι απλά να μορφοποιεί σωστά τα κείμενα στη πλατφόρμα, αλλά και να αλλάζει τον σχεδιασμό του blog της. Φυσικά, η αγαπημένη της πλατφόρμα παραμένει το Blogger της Google και, εντελώς άφοβα, μπορώ να σου την προτείνω για οτιδήποτε χρειαστείς με το Blogspot blog σου.

Πάμε στη συνέντευξη, γιατί υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για την αγαπητή Λία αλλά και το blog της, In Vivo+.

Πες μας λίγα πράγματα για τον εαυτό σου και πως ξεκίνησες το blogging

“Έχει περάσει σχεδόν μία δεκαετία από τότε που, καθώς είχα βαρεθεί να γεμίζω μπλε τετράδια με σημειώσεις, αποφάσισα να “βγω” στον internetικό κόσμο και να δημιουργήσω ένα -όπως νόμιζα τότε- ατελεύτητο τετράδιο σκέψεων…Από τότε έχω αλλάξει τρία…”

Ποιος είναι ο στόχος του blog σου και γιατί επέλεξες αυτή την θεματολογία;

“Παλαιότερα έγραφα απλά για τη χαρά της γραφής, τώρα όμως έχω έναν σκοπό: γράφω για να ενθαρρύνω τους ανθρώπους να παραμείνουν θετικοί στα δύσκολα, να μείνουν κοντά στον Θεό και να γνωρίσουν τον εαυτό τους. Νιώθω πως δεν θα μπορούσα να κάνω διαφορετικά αφού αυτό είναι το είδος που υπηρετώ καλύτερα.”

Ποιες υπηρεσίες χρησιμοποιείς για να βγάλεις χρήματα από το blog σου (και γιατί);

“Δεν βγάζω χρήματα από το blog μου, για την ακρίβεια δεν έβγαλα ποτέ!”

Τι ξέρεις τώρα που θα ευχόσουν να ήξερες όταν πρώτο ξεκίνησες το blogging;

“Γνωρίζω καλά πλέον πως όλα (από τον σχεδιασμό/design έως τα τεχνικά θέματα) πρέπει να γίνονται σωστά από την αρχή αν δεν θέλεις να αντιμετωπίσεις προβλήματα στην πορεία. Έτσι, το να εμπιστευόμαστε έναν ειδικό για τα θέματα που δεν αφορούν το δημιουργικό κομμάτι της συγγραφής, είναι μονόδρομος.”

Πες μας τρία blogs που επισκέπτεσαι σε καθημερινή βάση

“ο Inkstory, το Baktoblog, και το NieNie Dialogues.”

Μπορείς να μας προτείνεις τρεις υπηρεσίες ή εργαλεία που χρησιμοποιείς στο blog σου;

“Χρησιμοποιώ το Click to Tweet, και κάποια άλλα “μικροεργαλεία” που υποβοηθούν την απόδοση του παρόντος blogspot blog μου, όπως το Tinypng και το Seocheck.”

Τι συμβουλή θα έδινες σε κάποιον που μόλις ξεκίνησε το blogging ταξίδι του;

“Να είναι αληθινός! Να γράφει με πάθος και με αγάπη, να μην παρασύρεται από την επιθυμία για κέρδος!… Έτσι θα έχουμε περισσότερα φωτεινά παραδείγματα blogging στη χώρα μας…”

Τι θεωρείς ότι είναι πολύ σημαντικό για να επιτύχει κάποιος με το blog του;

“Η υπομονή και η επιμονή. Χρειάζεται χρόνος για να εδραιωθεί ένα blog στην blogoσφαιρα, χρειάζεται επίσης να γράφει ο blogger με σεβασμό προς τον αναγνώστη.”

Αν είχες μόνο 100 ευρώ για να ξεκινήσεις ένα καινούργιο blog, πως θα τα χρησιμοποιούσες;

“Θα τα έδινα σε έναν ειδικό (καλή ώρα σαν τον Παναγιώτη Σακαλάκη!) για να μου στήσει το blog άρτια και δημιουργικά!”

Ποια blogging πλατφόρμα χρησιμοποιείς για να μπλογκάρεις (και γιατί);

“Έχω περάσει από όλες τις πλατφόρμες! Blogger, Tumblr και WordPress.org. Οπότε έχω άποψη για όλα αλλά θα μας πάρει χρόνο για να τα αναλύσουμε. Μία άλλη φορά τα “γιατί” θα απαντηθούν λοιπόν…”

20 ερωτήσεις με την Λία από το InvivoliaΠοιο είναι το μεγαλύτερο λάθος που έκανες με το blogging ή το blog σου;

“Το μεγαλύτερό μου λάθος έγινε όταν πίστεψα πως ο κόσμος του ιντερνετ και του blogging συγκεκριμένα θα μπορούσε να είναι αγγελικά πλασμένος! Έτσι αφέθηκα παραπάνω ελεύθερη και φιλική από ότι θα έπρεπε…”

Σου άνοιξε νέες “πόρτες” το blogging (και αν, ποιες);

“Γνώρισα ανθρώπους και έμαθα να παρατηρώ συμπεριφορές. Ιδιαίτερα σημαντικό αυτό για μένα, η γνώση…”

Πόσες ώρες την ημέρα αφιερώνεις για το blog σου;

“Εξαρτάται, μία “καλή” μέρα μπορώ να αφιερώσω έως και πέντε ώρες. Συνήθως όμως είναι γύρω στο δίωρο.”

Θα ενθάρρυνες άλλους ανθρώπους να ξεκινήσουν το blogging;

“Ναι, μόνο όμως αν έχουν πραγματικά κάτι να πουν και να μοιραστούν με τον κόσμο εκεί έξω.”

Ασχολείσαι επαγγελματικά με το blogging ή το έχεις ως χόμπι;

“Είναι το πάθος μου, η αγαπημένη μου συνήθεια.”

Αρκετοί άνθρωποι θεωρούν πως είναι εύκολο να βγάλεις χρήματα μπλογκάροντας, τι άποψη έχεις γι ‘αυτό;

“Καμία σχέση! Τουλάχιστον όχι στη χώρα μας, γιατί γνωρίζω bloggers του εξωτερικού που τα έχουν καταφέρει μία χαρά! Χρειάζεται πολύς διαθέσιμος χρόνος, επιμονή αλλά και συγκεκριμένη καθοδήγηση από ειδικό, για να φτάσει ένας blogger να κερδίζει χρήματα από αυτό που κάνει.”

Πες μας κάτι αρνητικό για εσένα που σε έχει επηρεάσει με το blogging ταξίδι σου

“Έχασα την εμπιστοσύνη μου στους ανθρώπους.”

Κατά τη διάρκεια του blogging ταξιδιού σου, γνώρισες ενδιαφέρον άτομα με τα οποία αντάλλαξες ιδέες μαζί τους ή άλλους bloggers που σε βοήθησαν να συνεχίσεις με το blog σου;

“Ναι, τούτο το ταξίδι μου έχει δώσει (και θα μου δώσει πιστεύω και στη συνέχεια) αυτή τη χαρά· να γνωρίσω ανθρώπους με ιδιαίτερο ενδιαφέρον που άλλοι έγιναν καλοί μου φίλοι και άλλοι με τίμησαν ως συνοδοιπόροι.”

Τι άποψη έχεις για το Inkstory;

“Το αγαπώ! Κρέμομαι από την πένα του δημιουργού του, καθώς ανακαλύπτω κάθε φορά που διαβάζω άρθρα του κάτι νέο και ενδιαφέρον ώστε να υπάρχω στην blogoσφαιρα απόλυτα ενημερωμένη!”

Πως μπορεί να επικοινωνήσει κάποιος μαζί σου;

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Λία για τον χρόνο που διέθεσε για να απαντήσει στις παραπάνω ερωτήσεις. Είναι πολύ ωραίο να βλέπουμε τόσο καλούς bloggers να μοιράζονται τις απόψεις και τις εμπειρίες τους μαζί μας – εγώ τουλάχιστον εμπνέομαι από αυτές και ελπίζω κι εσύ!

Μην ξεχάσεις να επισκεφτείς το In Vivo+, είμαι σίγουρος πως θα το βρεις ιδιαίτερα ενδιαφέρον!

Μπορείς να διαβάσεις περισσότερες συνεντεύξεις από Έλληνες και Ελληνίδες bloggers στην κατηγορία «Συνεντεύξεις» του Inkstory!

Παναγιώτης Σακαλάκης
Παναγιώτης Σακαλάκηςhttps://inkstory.gr
Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.

2 ΣΧΟΛΙΑ

0 0 ψήφοι
Article Rating
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
2 Comments
Παλαιότερα
Νεότερα Top Σε Ψήφους
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Διαβάστε Επίσης

Αναζητάς περισσότερα;