Δωρεάν βιβλία και ebooks: 30+ ιστοσελίδες για κατέβασμα

Δωρεάν βιβλία και ebooks: 30+ ιστοσελίδες για κατέβασμα

Για να σου γλιτώσω όσο περισσότερο χρόνο γίνεται, δημιούργησα μερικές λίστες με τις 20 καλύτερες ιστοσελίδες με δωρεάν βιβλία και ebooks. Κάθε ιστοσελίδα παρέχει κατηγοριοποιημένα όλα τα βιβλία και τα ebooks ώστε να βρίσκεις εύκολα αυτό που αναζητάς.

Αν δεν έχεις τον ελεύθερο χρόνο να τρέχεις πάντα στην βιβλιοθήκη για να δανειστείς ένα βιβλίο ή στο βιβλιοπωλείο για να αγοράσεις ένα καινούργιο, ή απλά θέλεις να ανακαλύψεις τι υπάρχει online που δεν θα βρεις σε κάποιο κατάστημα, τότε η επιλογή ενός ebook είναι η κατάλληλη.

Θα βρεις ιστοσελίδες με βιβλιοθήκες που περιλαμβάνουν χιλιάδες δωρεάν ebooks στα οποία μπορείς να αποκτάς πρόσβαση την οποιαδήποτε στιγμή, από οποιαδήποτε συσκευή, εντελώς δωρεάν. Κάθε βιβλίο και ebook μπορείς να το κατεβάσεις για offline ανάγνωση και να το μοιραστείς με φίλους και οικογένεια.

Φυσικά, μιας και υπάρχουν εκατομμύρια βιβλία σε ολόκληρο τον κόσμο, είναι φυσιολογικό να υπάρχουν και εκατοντάδες ιστοσελίδες που παρέχουν βιβλία και ebooks. Για σου γλιτώσω χρόνο, έφτιαξα παρακάτω δύο λίστες με τις καλύτερες ιστοσελίδες για να κατεβάζεις δωρεάν βιβλία και ebooks.

Διάβασε επίσης: 10 προγράμματα για δημιουργία e-book

Οι καλύτερες ιστοσελίδες με δωρεάν βιβλία και ebooks στα ελληνικά

Αν ενδιαφέρεσαι να διαβάζεις μόνο βιβλία γραμμένα στα ελληνικά, τότε η παρακάτω λίστα θα σου λύσει τα χέρια.

eBooks4Greeks

eBooks4Greeks

Το eBooks4Greeks είναι η πρώτη στάση για κάθε άνθρωπο που ψάχνει δωρεάν βιβλία, ebooks και audio books. Στο μενού της ιστοσελίδας θα βρεις γρήγορα οργανωμένες όλες τις κατηγορίες ώστε να περιηγηθείς σε συγκεκριμένες ενότητες, ενώ μπορείς επίσης από το πεδίο της αναζήτησης τέρμα επάνω δεξιά, να αναζητήσεις ένα συγκεκριμένο βιβλίο. Από το δεξιό πλαϊνό μενού θα βρεις επίσης τα δημοφιλέστερα της εβδομάδας, στην περίπτωση που αναρωτιέσαι τι διαβάζει ο κόσμος του eBooks4Greeks.

Κάθε ebook έχεις την δυνατότητα να το διαβάσεις είτε απευθείας μέσα από την ιστοσελίδα, είτε κατεβάζοντας το σε μια από τις διαθέσιμες μορφές (PDF, ePub κ.α.). Για κάθε ebook το eBooks4Greeks σου παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, όπως το μέγεθος του PDF αρχείου, το έτος έκδοσης και ποιος το έκδωσε, πόσες σελίδες είναι, τον τίτλο, την περιγραφή και μια φωτογραφία.

Project Gutenberg

Project Gutenberg

Για περισσότερα από 50 χρόνια, το Project Gutenberg παρέχει δωρεάν βιβλία και ebooks προς όλους απευθείας μέσα από την ιστοσελίδα του. Όλα τα βιβλία παρέχονται εντελώς δωρεάν και χωρίς περιορισμούς. Ίσως το μόνο αρνητικό με το Project Gutenberg να είναι ο παλιός σχεδιασμός του, τον οποίο αν και θα συνηθίσεις σχετικά γρήγορα, παραμένει σε πολλά πράγματα δύσχρηστος και δυσάρεστος για τα μάτια αρκετών.

Σε αντίθεση με τις τεράστιες γκάμες βιβλίων που παρέχουν άλλες παρόμοιες ιστοσελίδες, στην ελληνική ενότητα του Project Gutenberg θα βρεις κυρίως μεταφράσεις από αρχαίους Έλληνες συγγραφείς και έργα από κλασική και νεοελληνική λογοτεχνία.

ΤοΒιβλίο.net

ΤοΒιβλίο.net

Το ΤοΒιβλίο.net είναι αναμφισβήτητα ένας από τους go-to προορισμούς για κάθε λάτρη βιβλίων. Εκτός από τα δωρεάν βιβλία και ebooks που παρέχει, θα μπορείς να παρακολουθείς και να παραμένεις ενημερωμένος/η για κάθε λογοτεχνική εξέλιξη και επικαιρότητα στην Ελλάδα, όπως επίσης τον πολιτισμό αλλά και την εκπαίδευση.

Η ιστοσελίδα παρέχει επίσης εκατοντάδες βιβλιοκριτικές, τελευταίες εξελίξεις από το χώρο της εκπαίδευσης και διαρκής ενημέρωση για τους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και απόλυτα σωστή αρθρογραφία.

Κατάλογος ιστοσελίδων με δωρεάν βιβλία και ebooks στα ελληνικά

Free-ebooksOpen Book
Μικρός ΑναγνώστηςΕκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ
myEbooksProjectΒορειοδυτικές Εκδόσεις
ΑνέμηFree-Ebooks
Μικρός ΑπόπλουςΣπουδαστήριο Νέου Ελληνισμού
Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση (Γενικές εκδόσεις)Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση (Εκδόσεις μουσείων)
Αλέξανδρος ΠαπαδιαμάντηςΠηνελόπη Δέλτα

Κατάλογος ιστοσελίδων με δωρεάν βιβλία και ebooks στα αγγλικά

ManyBooksFree Computer Books
LibrivoxAuthorama
International Children’s Digital LibraryProject Gutenberg
Archive.org eBooks και TextsWikisource
WikibooksOpen Library
Sacred TextsSlideShare
Free-eBooks.netThe Online Books Page
Scribd

Υπάρχουν φυσικά και εκατοντάδες ιστοσελίδες από τις οποίες μπορείς να αγοράσεις ebooks και audio books, όπως επίσης και βιβλία σε φυσική μορφή, αλλά γι ‘αυτές θα αναφερθώ σε ερχόμενο άρθρο.


Εσύ από ποια ιστοσελίδα κατεβάζεις δωρεάν βιβλία και ebooks και ποια θεωρείς πως είναι η καλύτερη; Μήπως γνωρίζεις κάποια που δεν πρόσθεσα στις παραπάνω λίστες; Θα χαρώ να ακούσω τις απόψεις και τις προτάσεις σου στα σχόλια στο τέλος του άρθρου.

Photo of author
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social Media:

4 σκέψεις στο “Δωρεάν βιβλία και ebooks: 30+ ιστοσελίδες για κατέβασμα”

  1. Χαίρετε, είμαι αρχάριος με αυτή την τεχνολογία και γενικά δεν είμαι πολύ καλός με την τεχνολογία. Έχω έτοιμα δύο βιβλία για Φυσική-Αστροφυσική-Μεταφυσική-Αριρθμολογία [λίγο ασυνήθιστο το ξέρω], εάν δεν σας πειράζει θα ήθελα την άποψη σας, πιο είναι το καλύτερο πρόγραμμα για να τα εκδόσω προς πώληση, το ένα από τα δύο είναι τελειωμένο, χρειάζεται κάποιες εικόνες, το δεύτερο, άμα πρέπει δεν θα μου πάρει πολύ χρόνο να τελειώσει καθότι έχω ήδη φυλαγμένα τα όσα λόγια χρειάζονται. Κατά την άποψη σου ανέβασμα σε PDF με ένα χρωματιστό πλαίσιο σελίδας και κάποια άλλα χρώματα για εδάφια που θέλω να τονίσω, με σχεδιαγράμματα και ελκυστικό εξώφυλλο-οπισθόφυλλο, αρκεί για τέτοιο βιβλίο; Συνάμα πού πρέπει να το τοποθετήσω. Μπορείς να αναλάβεις το όλο επιχείρημα και πόσα στοιχίζει; Ευχαριστώ για την κατανόηση.

    Απάντηση

Σχολιάστε