Κατάλογος

Ένας κατάλογος με τις καλύτερες ιστοσελίδες, υπηρεσίες, εργαλεία, προγράμματα και εφαρμογές για Bloggers, Vloggers και Podcasters. Μέσα από αυτή τη σελίδα, θα βρεις όλα όσα χρησιμοποιούν οι full-time bloggers/vloggers/podcasters, καθώς επίσης και ορισμένα ακόμα που χρησιμοποιώ και εγώ σε καθημερινή βάση.

Ορισμένοι από τους παρακάτω συνδέσμους είναι affiliate, που σημαίνει πως με την ολοκλήρωση μιας αγοράς σου, θα λάβω ένα μικρό ποσοστό των χρημάτων, χωρίς ωστόσο να επιβαρύνεσαι εσύ. Μιας και οι σύνδεσμοι είναι affiliate, από κάποιους ίσως λάβεις αυτόματα μια προσφορά από το Inkstory, ενώ κάποιες φορές θα ανανεώνω τη σελίδα με εκπτωτικούς κωδικούς (όταν υπάρχουν).

Η σελίδα θα ανανεώνεται ανά τακτικά χρονικά διαστήματα με νέες ιστοσελίδες, υπηρεσίες και εργαλεία που είναι χρήσιμα για bloggers, vloggers και podcasters. Αν έχεις να προτείνεις κάποια που χρησιμοποιείς, μη διστάσεις να αφήσεις το σχόλιο σου στο τέλος του άρθρου.

TOP Προτάσεις

Γενικά:

WordPress:

Οι καλύτερες web hosting υπηρεσίες

Οι πιο αξιόπιστες web hosting εταιρείες για να αγοράζεις hosting πακέτα (servers) και domain names για τα blogs σου.

Hostinger – Με τους γρηγορότερους LiteSpeed servers σε ολόκληρο τον κόσμο και με οικονομικά πακέτα. Κουπόνι: inkstoryTop.Host – Μια από τις μεγαλύτερες και γνωστότερες ελληνικές web hosting εταιρείες.
Papaki – Η πιο γνωστή web hosting εταιρεία στην Ελλάδα για servers και domain names.NameCheap – Από τις γνωστότερες εταιρείες παγκοσμίως για οικονομικά hosting πακέτα, domain names και SSL πιστοποιητικά.
SiteGround – Μια από τις γνωστότερες και γρηγορότερες web hosting εταιρείες.TsoHost – Γρήγοροι και ιδανικοί servers για αρχάριους χρήστες με online τεχνική υποστήριξη για οποιοδήποτε ζήτημα.

CDN Υπηρεσίες για Μεγαλύτερη Ταχύτητα

Συνδέοντας το blog σου με μια CDN υπηρεσία, θα αποκτήσεις την μέγιστη ταχύτητα που επιθυμεί για τις περισσότερες ιστοσελίδες η Google και η Bing και θα αυξήσεις δραματικά την αλληλεπίδραση των χρηστών σου, καθώς επίσης και το ranking σου.

FlyingPress & CDN – Αναμφισβήτητα ένα από τα πιο εύκολα πρόσθετα για να αυξήσεις στο μέγιστο την ταχύτητα του WordPress site σου.BunnyCDN – Από τις πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες CDN υπηρεσίες, με βελτιστοποίηση εικόνων και WebP μετατροπή.
Gumlet – Από τις οικονομικότερες CDN υπηρεσίες με δωρεάν βελτιστοποίηση εικόνων και WebP μετατροπή.CloudFlare – Η δημοφιλέστερη CDN υπηρεσίας (παρέχει και δωρεάν πακέτο για εφόρου ζωής).
StackPath – Από τις δημοφιλέστερες CDN υπηρεσίες, κυρίως γνωστή σε προγραμματιστές.

Σχεδιασμός και Πρότυπα για blogs

Οι καλύτερες ιστοσελίδες για να μπορέσεις να σχεδιάσεις ένα επαγγελματικό blog με εξαιρετικό, σύγχρονο και μοντέρνο σχεδιασμό.

ThemeForest – WordPress Themes και Plugins, Μουσική, Βίντεο, Γραφικά κ.α.Creative Market – WordPress Themes και Plugins, Media Kits, Textures, Icons κ.α.
StudioPress – Τα γρηγορότερα και πιο βελτιστοποιημένα για SEO WP Themes.ThemesKingdom – Πανέμορφα επαγγελματικά WordPress themes.
PixelGrade – Μοντέρνα πρότυπα σχεδιασμένα με τη φιλοσοφία της απλοϊκής λειτουργικότητας.

Εργαλεία για graphic design

Με τις παρακάτω υπηρεσίες και εργαλεία θα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις πανέμορφα λογότυπα, φωτογραφίες για τα κοινωνικά δίκτυα, εξώφυλλα, ebooks και πολλά ακόμα εντυπωσιακά γραφικά.

Canva – Δημιουργία media kits, εξώφυλλα, e-books, εικόνες, λογότυπα κ.α.Pablo by Buffer – Γρήγορη δημιουργία εικόνων με τίτλους.
Gravit Designer – Ένα δωρεάν εργαλείο για δημιουργία εντυπωσιακών vectors.Crello – Δημιουργία media kits, εξώφυλλα, e-books, εικόνες, λογότυπα κ.α.
Adobe XD – Δημιουργία ιστοσελίδων, γραφικών κ.α.Gimp – Η καλύτερη εναλλακτική δωρεάν λύση για το Adobe Photoshop.

Εργαλεία για Newsletters και Ειδοποιήσεις

Η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει όλα τα ουσιαστικά εργαλεία και newsletter υπηρεσίες που κάθε blogger χρειάζεται για να δημιουργήσει ένα επιτυχημένο και δυναμικό email marketing.

MailChimp – Δημιούργησε τα δικά σου επαγγελματικά newsletters.MailPoet – Δημιούργησε απλά newsletters από ένα ιδανικό για αρχάριους περιβάλλον.
OneSignal – Για στάλσιμο browser ειδοποιήσεων με κάθε νέο άρθρο.OptinMonster – Pop-up παράθυρα και widgets για το WordPress.
SumoMe – Αύξησε τους subscribers σου με τα εργαλεία του SumoMe.MailerLite – Μια από τις γνωστότερες και επαγγελματικότερες newsletter υπηρεσίες.

Εργαλεία για τα Κοινωνικά Δίκτυα

Τα καλύτερα εργαλεία για τα κοινωνικά δίκτυα! Από επαγγελματικά και γρήγορα sharing κουμπιά, μέχρι και υπηρεσίες για να δημοσιεύσεις τα άρθρα σου σε πολλαπλά κοινωνικά δίκτυα ταυτόχρονα.

Buffer – Δημοσίευση κοινοποιήσεων σε πολλαπλά κοινωνικά δίκτυα.NextScripts – Αυτόματη δημοσίευση άρθρων σε πολλαπλά κοινωνικά δίκτυα.
Sprout Social – Ένα από τα γνωστότερα εργαλεία για την διαχείριση των κοινωνικών δικτύων, την παρακολούθηση στατιστικών, τον προγραμματισμό δημοσιεύσεων κ.α.eClincher – Προγραμμάτισε άρθρα, δες στατιστικά, πρόσθεσε RSS Feeds, παρακολούθησε τις λέξεις κλειδιά και πολλά ακόμα, μέσα από πολλαπλά κοινωνικά δίκτυα.
Social Warfare – Τα καλύτερα και πιο γρήγορα WordPress sharing κουμπιά. HootSuite – Η παλαιότερη και γνωστότερη εταιρεία για να διαχειρίζεσαι τις σελίδες σου στα κοινωνικά δίκτυα.
Tweetdeck – Ένας εξωτερικός client για να διαχειρίζεσαι το Twitter με ευκολία.

Εργαλεία για την διαχείριση και την οργάνωση

Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από τη σωστή οργάνωση ενός blog ή μιας ομάδας με αρκετούς bloggers. Τα παρακάτω εργαλεία και υπηρεσίες θα σε βοηθήσουν να οργανωθείς ώστε να γλυτώνεις συνεχώς χρόνο.

Trello – Ο καλύτερος τρόπος για να οργανώνεις κάθε σου ιδέα ή ομάδα.Notion – Μια εφαρμογή για να οργανώνεις το περιεχόμενο και τις σημειώσεις σου.
LibreOffice – Η καλύτερη δωρεάν εναλλακτική σουίτα του Microsoft Office.Pocket – Μια υπηρεσία για την αποθήκευση άρθρων με offline λειτουργία (read it later).
Vivaldi – Ο καλύτερος browser για bloggers και απαιτητικούς χρήστες. Διάβασε το review.Evernote – Η καλύτερη εφαρμογή για να κρατάς σημειώσεις, λίστες κ.α.
Slack – Η καλύτερη υπηρεσία για να επικοινωνείς με την ομάδα σου.OpenOffice – Η καλύτερη δωρεάν εναλλακτική σουίτα του Microsoft Office.
Raindrop – Μια υπηρεσία για την αποθήκευση και οργάνωση άρθρων με ετικέτες.

Υπηρεσίες για να βγάζεις χρήματα

Οι καλύτερες δοκιμασμένες υπηρεσίες για να βγάζεις χρήματα μέσω του blog σου. Από τη προβολή διαφημίσεων και κειμένων, μέχρι και τη χρήση affiliate συνδέσμων, οι παρακάτω υπηρεσίες θα σε πάνε στο επόμενο βήμα.

Share a Sale – Από τα δημοφιλέστερα affiliate δίκτυα στον κόσμο για bloggers.Linkwise – Η καλύτερη ελληνική affiliate εταιρεία (διάβασε περισσότερα εδώ).
Propeller Ads – Για μεγάλα blogs με χιλιάδες μηνιαίους αναγνώστες.Google Adsense – Η πιο αξιόπιστη εταιρεία για να βγάζεις χρήματα.
Adf.ly – Δεν πληρώνει πολλά, αλλά αν έχεις αρκετό κόσμο, θα βγεις κερδισμένος.Gearbest – Προώθησε οικονομικά προϊόντα τα οποία έρχονται από την Κίνα.
TsoHost – Προώθησε οικονομικά και αξιόπιστα web hosting πακέτα, domain names, SSLs κ.α.G2A – Προώθησε φθηνά κλειδιά για games, λειτουργικά συστήματα και προγράμματα.
Amazon – Το affiliate πρόγραμμα της Amazon είναι ένα από τα μεγαλύτερα και γνωστότερα στον κόσμο.Gearbest – Φθηνά αλλά κυρίως καλής ποιότητας προϊόντα. Έχω βγάλει και ο ίδιος μου αρκετά χρήματα από αυτό.
Wish – Προώθησε φθηνά προϊόντα που κατασκευάζονται και προέρχονται από την Κίνα. Τα χρήματα που βγάζεις είναι αποκλειστικά για να αγοράζεις μέσω του Wish και δεν μπορείς να τα κάνεις αναλήψεις. Βάλε τον κωδικό hsyytdm όταν εγγραφείς για να λάβεις 50% έκπτωση στην πρώτη σου παραγγελία.

SEO Εργαλεία

Αν πιστεύεις πως το SEO είναι μια δύσκολη διαδικασία, τα παρακάτω εργαλεία θα σου αλλάξουν τη γνώμη μέσα σε δευτερόλεπτα.

Rank Math – Ίσως το καλύτερο WordPress plugin για SEO. Διάβασε το review μας εδώ. – ΝΕΟYoast SEO Plugin – Το καλύτερο WordPress plugin για το SEO.
Google Search Console – Πρόσθεσε το blog σου στα αποτελέσματα της Google για γρηγορότερο index.Autoptimize – Βελτιώνει το blog για μεγαλύτερη ταχύτητα και SEO.
All 404 Redirect to Homepage – Αυτόματη ανακατεύθυνση στην αρχική σελίδα όταν μια σελίδα του blog δεν υπάρχει άλλο.EWWW Image Optimizer – Αυτόματη συμπίεση φωτογραφιών για μεγαλύτερη ταχύτητα και καλύτερο SEO.
Optimus – Το καλύτερο premium plugin για αυτόματη συμπίεση φωτογραφιών.Bing Webmaster Tools – Πρόσθεσε το blog σου στα αποτελέσματα της Bing & Yahoo!.
Google XML Sitemaps – Μια εναλλακτική του Yoast αποκλειστικά για τα sitemaps.Broken Link Checker – Εντοπισμός και διόρθωση όλων των χαλασμένων εσωτερικών και εξωτερικών συνδέσμων στο blog (αυξάνει το SEO).
Greeklish-permalinks – Μετατρέπει όλους τους νέους συνδέσμους του blog από ελληνικά στα greeklish.

WordPress Plugins

Μερικά plugins που χρησιμοποίησα τα τελευταία χρόνια και τα θεωρώ άκρως αξιόπιστα και λειτουργικά για κάθε blog (κράτα πάντα backups όμως έτσι).

WP Sticky Sidebar – Για να κατεβαίνει η πλευρική στήλη (sidebar) μαζί με το άρθρο. Έχεις τη δυνατότητα επιλογής για το τελευταίο widget.WP Review – Για να αξιολογείς προϊόντα και υπηρεσίες, προσθέτοντας αστεράκια και πόντους.
WP Rocket – Το καλύτερο plugin για caching, καθαρισμό της βάσης δεδομένων, lazyload λειτουργία και HTML, CSS και JavaScript συμπίεση.Ad Inserter – Για να προσθέτεις διαφημίσεις της Adsense και άλλων εταιρειών μέσα στα άρθρα.
OneSignal Push Notifications – Ένα δωρεάν plugin για να στέλνεις browser ειδοποιήσεις με κάθε νέο άρθρο που δημοσιεύσεις.Optimus – Ένα δωρεάν (με premium πακέτα) plugin να να συμπιέζεις τις φωτογραφίες του blog σου και να τις μετατρέπεις σε .webp μορφή.
Page Links To – Ένα εξαιρετικό δωρεάν plugin που είναι ελαφρύ, γρήγορο και σου επιτρέπει να μεταφέρεις στους αναγνώστες σου σε άλλες σελίδες.PWA for WordPress – Ίσως το καλύτερο δωρεάν plugin για να φτιάξεις μια PWA εφαρμογή για το blog σου.
All 404 Redirect to Homepage – Σταματάει όλες τις 404 ERROR σελίδες και μεταφέρει τους αναγνώστες στην αρχική σελίδα, ή σε μια της επιλογής σου.Avatar Manager – Σου επιτρέπει να ανεβάζεις και να αλλάζεις τις φωτογραφίες των συντακτών.
Ad Inserter – Σου επιτρέπει να προσθέτεις διαφημίσεις σε διάφορα σημεία του blog σου και κυρίως μέσα στα άρθρα.Greeklish Permalink – Μετατρέπει αυτόματα όλους τους συνδέσμους των άρθρων και των σελίδων σου από ελληνικά σε greeklish.
User Submitted Posts – Παρέχει μια φόρμα στους αναγνώστες σου ώστε να γράφουν guest άρθρα στο blog σου.WP Polls – Παρέχει απλά και ελαφριά widgets με ψηφοφορίες και αποτελέσματα ψηφοφοριών.
WP Optimize – Καθαρίζει και βελτιστοποιεί τη βάση δεδομένων και τα περιττά αρχεία στο WordPress.WP Review – Σου επιτρέπει να αξιολογείς προϊόντα στα άρθρα σου με ωραία στατιστικά (αστεράκια, points κ.τ.λ).
Minimal Coming Soon & Maintenance Mode – Σου παρέχει την δυνατότητα να έχεις μια σελίδα “Σύντομα κοντά σας” για όσους δεν είναι συνδεδεμένους στο blog.

Εργαλεία για τη μέτρηση ταχύτητας

Υπηρεσίες που θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις την ταχύτητα του blog σου για καλύτερο SEO.

Google PageSpeed Insights – Ο πιο γρήγορος και εύκολος τρόπος για την μέτρηση της ταχύτητας.Pingdom – Ένα από τα δημοφιλέστερα εργαλεία για τη μέτρηση ταχύτητας ιστοσελίδων.
GTMetrix – Το δημοφιλέστερο εργαλείο για τη μέτρηση ταχύτητας ιστοσελίδων με αναλυτικά στοιχεία.

Εργαλεία για έλεγχο του SEO

Μην τα παίρνεις ποτέ σοβαρά! Παρόλα αυτά, ένας έλεγχος που και που θα σε βοηθήσει να βελτιώσεις ορισμένα βασικά πραγματάκια στο SEO της ιστοσελίδας σου.

NeilPatel – Από τα δημοφιλέστερα εργαλεία για έλεγχο του SEO.SeoTesterOnline – Εξαιρετικό εργαλείο για τον έλεγχο του SEO.
SeoSiteCheckup – Από τα δημοφιλέστερα και πιο αξιόπιστα εργαλεία.SiteChecker – Απαιτεί λογαριασμό, αλλά είναι δωρεάν με φιλικό περιβάλλον.

Ιστοσελίδες με δωρεάν stock φωτογραφίες

Για να αποφύγεις τυχόν νομικά προβλήματα με πνευματικά δικαιώματα από φωτογραφίες, χρησιμοποίησε τις παρακάτω ιστοσελίδες.

UnsplashPexelsPixabay
StokpicStartup Stock PhotosLibreShot
SplitShireDeath to Stock Photos Jay Mantri
New Old StockNegative SpaceStockSnap
PicjumboKaboompicsFreerange
Fancy CraveLife of PixGratisography
ISO Republic

Ιστοσελίδες με δωρεάν stock βίντεο

Για να αποφύγεις τυχόν νομικά προβλήματα με πνευματικά δικαιώματα από βίντεο, χρησιμοποίησε τις παρακάτω ιστοσελίδες.

Pexels VideosPixabay VideosLife of Vids
CoverrVidevo

Υπηρεσίες στατιστικών

Για να παρακολουθείς πάντοτε τα στατιστικά του blog σου.

Google Analytics – Η δημοφιλέστερη υπηρεσία για παρακολούθηση στατιστικών.Twitter Analytics – Για να βλέπεις τα στατιστικά του Twitter σου.
Pinterest Analytics – Για να βλέπεις τα στατιστικά του Pinterest σου.Bing Webmaster Tools – Για να βλέπεις τις δημοφιλέστερες λέξεις κλειδιά.
SimilarWeb – Για να βλέπεις τα στατιστικά και την κατάταξη του blog σου.Cyfe – Ένα εργαλείο για να βλέπεις στατιστικά από πολλαπλές υπηρεσίες.
Facebook Analytics – Για να βλέπεις τα στατιστικά της Facebook σελίδας σου.Google Search Console – Για να βλέπεις τις δημοφιλέστερες λέξεις κλειδιά.
Databox [Android & iOS] – Εφαρμογή για να βλέπεις στατιστικά από πολλαπλές υπηρεσίες.

Υπηρεσίες για Podcasters

Προσωπικά, έχω χρησιμοποιήσει το Anchor και το SoundCloud. Προτιμώ το Anchor καθώς είναι εντελώς δωρεάν και σου παρέχει το κατάλληλο feed για να προσθέσεις τα podcasts σου και στο Spotify.

AnchorSoundCloud
PodbeanLibsyn
BuzzsproutSpreaker
AudioboomBlubrry
Epidemic Sound

Ανοίγω τα σχόλια στην σελίδα για να σχολιάσεις για τα παραπάνω εργαλεία, καθώς επίσης και για να προτείνεις αυτά που χρησιμοποιείς στο blog σου.