Πέμπτη, 11 Ιουλίου, 2024

20 ερωτήσεις με την Ελπίδα από το Emorfon

Share

Στη σημερινή συνέντευξη, θα σου παρουσιάσω την Ελπίδα από το Emorfon, μια blogger η οποία με το υπέροχο χειροποίητο δώρο της, έκανε το ξεκίνημα της νέας μου χρονιάς ακόμα καλύτερο.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις, αφότου διαβάσεις την συνέντευξη, είναι να σερφάρεις τα Instagram προφίλ της. Στο Elpis & Creations θα βρεις όλες τις χειροποίητες κατασκευές της Ελπίδας, τις οποίες δεν θα μπορούσα να περιγράψω με λόγια, παρά μόνο με φωτογραφίες (τις οποίες μπορείς να δεις, όπως ανέφερα, στο προφίλ της). Στο Elpida Pateraki, το προσωπικό της Instagram προφίλ, θα βρεις διαφόρων ειδών φωτογραφίες, οι οποίες εστιάζουν κυρίως στην φύση. Πανέμορφες landscape φωτογραφίες με ουρανούς, δέντρα, λουλούδια και φωτογραφίες με μικρά πανέμορφα ζωάκια.

Εκτός από instagrammer, η Ελπίδα είναι επίσης και vlogger και blogger. Στο YouTube κανάλι της θα βρεις μικρά βίντεο τα οποία διαρκούν περίπου ένα λεπτό το καθένα, με πανέμορφες λήψεις και.. quotes(;) Στα βίντεο της, θα έχεις την δυνατότητα να ακούσεις και την υπέροχη φωνή της Ελπίδας, η οποία θα μπορούσε κάλλιστα να παίζει και σε κάποιον ραδιοφωνικό σταθμό – Απ’ ότι φαίνεται, η προηγούμενη επαγγελματική ζωή της Ελπίδας ήταν στο ραδιόφωνο.

Ένα από τα βίντεο της Ελπίδας.

Στο blog της, θα βρεις άρθρα με τις σκέψεις της, τα ταξίδια που έχει κάνει, θέματα που αφορούν την κοινωνία και “συζητήσεις” που έχει κάνει με διάφορους ανθρώπους.

Ζω σε νησί. Παρατηρώ, ακούω, ερευνώ. Ζωγραφίζω, γράφω, σκαλίζω με συνοδεία μουσικής, δημιουργώ όπως μπορώ, μπλοκάρω και μπλο(γ)κάρω, μαθαίνω και ξεχνώ, πέφτω και σηκώνομαι. Αγάπη πρώτη το ραδιόφωνο. Ανάσα ζωής μια βόλτα. Κοιτώ ορίζοντα. Προσδοκώ αλλαγή. Κρατώ την ουσία. Είμαι η Ελπίδα και ζητώ ακρόαση!

Ελπίδα

20 ερωτήσεις με την Ελπίδα από το Emorfon

Επίτρεψε μου όμως να σου την γνωρίσω λίγο καλύτερα, μέσα από τις 20 ερωτήσεις που κάνω στους bloggers μέσα από τις συνεντεύξεις μου. Από τις παρακάτω ερωτήσεις, θα δεις με ποια πλατφόρμα “τρέχει” το blog της, τι εργαλεία χρησιμοποιεί και τι συμβουλή θα έδινε σε έναν blogger που μόλις ξεκίνησε με το blogging ταξίδι του.


Πες λίγα πράγματα για τον εαυτό σου και πως ξεκίνησες το blogging

«Είμαι η Ελπίδα και ζητώ ακρόαση!» Ακολουθώ τους κύκλους της ζωής, παρατηρώ και δημιουργώ, γράφω, σβήνω, μαθαίνω και ξεχνώ, πέφτω και σηκώνομαι…. Ξεκίνησα το blogging χρόνια πίσω, χωρίς να έχω δημοσιεύσει ούτε μια γραμμή, καθώς υπήρχε πάντα στο μυαλό μου, προέκυψε με χρονοκαθυστέρηση και ολοκληρώθηκε μετά από μεγάλη εσωτερική μάχη και τελικά ανάγκη.

Ποιος είναι ο στόχος του blog σου και γιατί επέλεξες αυτή την θεματολογία;

Στόχος εξ αρχής ήταν να συνεχίσω εναλλακτικά με την δημοσιογραφία και να έχω αποδέκτες συντονισμένους με όσα γράφω. Το μπλογκ ανήκει στην κατηγορία των προσωπικών ιστολογίων με μικρά χρονογραφήματα.

Ποιες υπηρεσίες χρησιμοποιείς για να βγάλεις χρήματα από το blog σου (και γιατί);

Δεν χρησιμοποιώ καμιά υπηρεσία για να βγάλω χρήματα από το blog. Στο μέλλον δεν ξέρω…

Τι ξέρεις τώρα που θα ευχόσουν να ήξερες όταν πρώτο ξεκίνησες το blogging;

Θα ευχόμουν να ήξερα από την αρχή τον χρόνο που θα χρειαζόταν να του αφιερώσω κι ότι ήταν τελικά περισσότερο απαιτητικό απ’ όσο φανταζόμουν!

Πες μας τρία blogs που επισκέπτεσαι σε καθημερινή βάση

Δεν επισκέπτομαι καθημερινά τρία blogs.

Μπορείς να μας προτείνεις τρεις υπηρεσίες ή εργαλεία που χρησιμοποιείς στο blog σου;

Δεν έχω ιδέα τι χρησιμοποιώ… θα ρωτήσω τον Πάνο!

Χρησιμοποιεί το WP Rocket ως cache plugin, το Yoast SEO για να βελτιστοποιεί τα άρθρα της και το Analytify για να παρακολουθεί τα στατιστικά του blog της. 🙂
https://www.instagram.com/p/BsxSmgWgrUE/

Τι συμβουλή θα έδινες σε κάποιον που μόλις ξεκίνησε το blogging ταξίδι του;

Δεν είμαι σε θέση να δίνω συμβουλές, αλλά θα μπορούσα να πω σε κάποιον που μόλις ξεκινά το blogging ταξίδι του, ότι είναι ωραίο και επικίνδυνο, σαν το ελληνικό καλοκαίρι! Θέλει σοβαρότητα, χρόνο και συγκεκριμένο σκοπό από την αρχή της ύπαρξής του. Α! Και φυσικά αν δεν μπορεί να τα κάνει όλα μόνος του να ζητήσει βοήθεια από σοβαρούς ανθρώπους πριν ξεκινήσει!

Τι θεωρείς ότι είναι πολύ σημαντικό για να επιτύχει κάποιος με το blog του;

Πολύ σημαντικό είναι να είναι ο εαυτός του και να μην αντιγράφει. Να ξέρει που πάει και να μην προσπαθεί να τα χωρέσει όλα σε ένα!

Αν είχες μόνο 100 ευρώ για να ξεκινήσεις ένα καινούργιο blog, πως θα τα χρησιμοποιούσες;

Αν είχα μόνο 100 ευρώ για να ξεκινήσω, θα τα έδινα στον σωστό άνθρωπο, προκειμένου να ρυθμίσει από την αρχή τα απαραίτητα!

Τι blogging πλατφόρμα χρησιμοποιείς για να μπλογκάρεις (και γιατί);

Χρησιμοποιώ wordpress πλατφόρμα γιατί διάβασα, ρώτησα κι έμαθα ότι είναι η καλύτερη και στην πορεία αυτό αποδείχτηκε.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο λάθος που έκανες με το blogging ή το blog σου;

Το μεγαλύτερο λάθος που έκανα ήταν ότι δεν ξεκίνησα με επαγγελματική βοήθεια. Θα είχα γλυτώσει περισσότερο χρόνο, αγωνία και ξενύχτια.

Σου άνοιξε νέες “πόρτες” το blogging (και αν, ποιες);

Το blogging δεν είναι βέβαιο ότι ανοίγει νέες πόρτες ή τουλάχιστον δεν θα έπρεπε να είναι αυτός ο σκοπός του. Σε μένα άνοιξε την πόρτα του εαυτού μου για αρχή και κατόπιν βρέθηκε ο τρόπος να ανοίξει και δρόμο για νέες γνωριμίες σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Πόσες ώρες την ημέρα αφιερώνεις για το blog σου;

Αφιερώνω αρκετό από τον χρόνο μου στο μπλογκ, σίγουρα όχι κάθε μέρα το ίδιο. Σε ώρες δεν μπορώ να το προσδιορίσω, υπάρχουν όμως μέρες που αν έχω χρόνο, μπορεί να ασχοληθώ και την μισή μέρα μου!

Θα ενθάρρυνες άλλους ανθρώπους να ξεκινήσουν το blogging;

Αν έχουν κάτι να πουν, ναι, γιατί όχι; Όλοι χωράμε στο μεγάλο χωριό του blogging!

https://www.instagram.com/p/BpqzWYlHQzu/

Ασχολείσαι επαγγελματικά με το blogging ή το έχεις ως χόμπι;

Ξεκίνησε ως χόμπι της ιδιότητάς μου και συνεχίζει ως χόμπι, για να διατηρείται δροσερή η σχέση μας! Πάντα όμως με επαγγελματική σοβαρότητα!

Αρκετοί άνθρωποι θεωρούν πως είναι εύκολο να βγάλεις χρήματα μπλογκάροντας, τι άποψη έχεις γι ‘αυτό;

Δεν είναι εύκολο να βγάλεις χρήματα μπλογκάροντας. Όλοι το ξέρουν αυτό! Διαφορετικά, θα κάναμε όλοι ένα μπλογκ και θα λύναμε το πρόβλημά μας το οικονομικό!

Πες μας κάτι αρνητικό για εσένα που σε έχει επηρεάσει με το blogging ταξίδι σου

Βαριέμαι εύκολα…

Κατά τη διάρκεια του blogging ταξιδιού σου, γνώρισες ενδιαφέρον άτομα με τα οποία αντάλλαξες ιδέες μαζί τους ή άλλους bloggers που σε βοήθησαν να συνεχίσεις με το blog σου;

Βεβαίως! Και γνώρισα και βοηθήθηκα και με ενθάρρυναν στα δύσκολα… δημιουργήθηκαν ουσιαστικές σχέσεις, αυτό είναι αλήθεια!

Τι άποψη έχεις για το Inkstory;

Το Inkstory είναι ένα σοβαρό και αξιόπιστο site που με έχει βοηθήσει ποικιλοτρόπως! Μου λύνει απορίες και με κατατοπίζει βήμα βήμα σε ό,τι χρειάζομαι.

Πως μπορεί να επικοινωνήσει κάποιος μαζί σου;

Θα χαρώ πολύ αν κάποιος θελήσει να αφήσει ένα μήνυμα και να με ακολουθήσει στο elpiscalling.com, στο Facebook, στο Instagram, αλλά και στο YouTube!


Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ελπίδα για τον χρόνο που διέθεσε για να απαντήσει στις παραπάνω ερωτήσεις. Είναι πολύ ωραίο να βλέπουμε τόσο καλούς bloggers να μοιράζονται τις απόψεις και τις εμπειρίες τους μαζί μας – εγώ τουλάχιστον εμπνέομαι από αυτές και ελπίζω κι εσύ!

Μην ξεχάσεις να επισκεφτείς το ElpisCalling.com, είμαι σίγουρος πως θα το βρεις ιδιαίτερα ενδιαφέρον!

Μπορείς να διαβάσεις περισσότερες συνεντεύξεις από Έλληνες και Ελληνίδες bloggers στην κατηγορία «Συνεντεύξεις» του Inkstory!

Παναγιώτης Σακαλάκης
Παναγιώτης Σακαλάκηςhttps://inkstory.gr
Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.

2 ΣΧΟΛΙΑ

0 0 ψήφοι
Article Rating
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
2 Comments
Παλαιότερα
Νεότερα Top Σε Ψήφους
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Περιεχόμενο

Διαβάστε Επίσης

Αναζητάς περισσότερα;