Δωρεάν σουίτες γραφείου για Windows, macOS και Linux

Δωρεάν σουίτες γραφείου για Windows, macOS και Linux

Μπορεί τα Microsoft Office Online να είναι μια από τις καλύτερες σουίτες γραφείου για Windows, Linux και macOS, όμως τα LibreOffice και OpenOffice είναι εξαιρετικές εναλλακτικές που καθένας θα έπρεπε να γνωρίζει, μεταξύ άλλων.

Αν και τα Microsoft Office παρέχονται εντελώς δωρεάν για δοκιμαστική χρήση, τα online Office παρέχονται εντελώς δωρεάν για τον καθένα. Επειδή όμως αρκετοί προτιμούν τα native προγράμματα αλλά δεν θέλουν να πληρώνουν κάθε χρόνο για να συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τα Microsoft Office, ή ακόμα χειρότερα, να μπουν στην διαδικασία να τα κρακάρουν, υπάχουν ορισμένες εναλλακτικές δωρεάν σουίτες γραφείου για Windows, Linux και macOS, που θα τους λύσουν τα χέρια.

Διάβασε επίσης: Επεξεργασία βίντεο: 10 Δωρεάν προγράμματα

Έχε κατά νου, παρόλα αυτά, πως σε ορισμένες περιπτώσεις, δωρεάν σουίτες γραφείου όπως το Open Office, ίσως εμφανίσουν προβλήματα με την μορφοποίηση των κειμένων που έχουν δημιουργηθεί μέσω των Microsoft Office και έχουν μορφή .doc ή .docx. Παρόλα αυτά, με το LibreOffice, για παράδειγμα, δεν είχα ποτέ τέτοιο πρόβλημα.

Οι καλύτερες δωρεάν σουίτες γραφείου με μια ματιά

  1. Microsoft Office Online
  2. LibreOffice
  3. FreeOffice
  4. Google Docks
  5. WPS Office

1. Microsoft Office Online

Δωρεάν σουίτες γραφείου για Windows, macOS και Linux

Για να φέρει τον ανταγωνισμό στο επόμενο επίπεδο, η Microsoft κυκλοφόρησε τα Microsoft Office Online, τα οποία είναι παρόμοια με τα κανονικά προγράμματα, αλλά τρέχουν απευθείας μέσα από την ιστοσελίδα. Είναι σαν τα Google Office, αν τα έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ.

Διάβασε επίσης: Πως να χρησιμοποιήσεις δωρεάν τα Microsoft Office μέσω του Web

Σε αντίθεση με το Google Office, τα Microsoft Office λειτουργούν άψογα με κάθε μορφή αρχείου και δεν μετατρέπουν τα αρχεία σου σε διαφορετικές μορφές ώστε να τα υποστηρίζουν τα Google Office.

2. LibreOffice

Δωρεάν σουίτες γραφείου για Windows, macOS και Linux

Δεν υπάρχει λίστα με δωρεάν σουίτες γραφείου που να μην περιλαμβάνει μέσα τα LibreOffice. Τα LibreOffice, τα οποία χρησιμοποιούνται κυρίως από Linux χρήστες, είναι μια καταπληκτική εναλλακτική των Microsoft Office, υποστηρίζοντας παρόλα αυτά όλα τα αρχεία της Microsoft. Μάλιστα, το LibreOffice είναι τόσο καλό, που θα απορείς γιατί υπάρχουν παρόμοια προγράμματα που είναι επί πληρωμής.

Τα LibreOffice έρχονται με κάθε εργαλείο και χαρακτηριστικό που θα ζητούσες από μια σουίτα γραφείου, παρέχοντας παράλληλα διαφορετικές εκδόσεις προγραμμάτων, όπως το Word, το PowerPoint, το Excel, το Calc, το Impress, το Draw, το Math και το Base. Αξίζει να σημειώσω πως το LibreOffice παρέχεται εντελώς δωρεάν και είναι ένα ανοιχτού κώδικα πρόγραμμα το οποίο βελτιώνεται από την βοήθεια που παρέχουν εκατοντάδες εθελοντές προγραμματιστές.

3. FreeOffice

FreeOffice

Το FreeOffice είναι μια δωρεάν έκδοση μιας επί πληρωμής σουίτας, με τα περισσότερα χαρακτηριστικά και εργαλεία άθικτα και προσβάσιμα μέσω της δωρεάν έκδοσης. Όπως και το WPS Office Free, έτσι και η SoftMaker παρέχει το FreeOffice ως εναλλακτική έναντι των Microsoft Office. Η σουίτα προγραμμάτων της παρέχει εναλλακτικές για το Microsoft Word, Excel και PowerPoint, ενώ παρέχει και έξτρα το TextMaker, το PlanMaker και το Presentations.

Τα FreeOffice υποστηρίζουν επίσης μια τεράστια γκάμα αρχείων, καθώς μπορείς να ανοίξεις Word αρχεία που φτιάχτηκαν από το 1997 και αργότερα. Παρέχει επίσης και την υποστήριξη για PDF και Epub μορφές.

4. Google Docs

Google Docs

Αν δουλεύεις και παράλληλα συνεργάζεσαι με άλλους ανθρώπους πάνω στα ίδια αρχεία, τότε το Google Docs, το Sheets και το Slides είναι αναμφισβήτητα από τις καλύτερες λύσεις. Αν είσαι επίσης κάτοχος κάποιας Android συσκευής, τότε θα καταλάβεις γρήγορα πως όσες εφαρμογές χρειαστείς, βρίσκονται κατά πάσα πιθανότητα ήδη εγκατεστημένες στην συσκευή σου.

Αν και το Google Office είναι μια από τις καλύτερες δωρεάν σουίτες γραφείου, στην πραγματικότητα δεν περιλαμβάνει πιο ειδικευμένα χαρακτηριστικά τα οποία θα έβρισκες στα Microsoft Office ή στα LibreOffice, όπως τα pivot tables ή τα εργαλεία για τις βάσεις δεδομένων.

5. WPS Office Free

WPS Office Free

Μια από τις καλύτερες δωρεάν σουίτες γραφείου είναι αναμφισβήτητα και το WPS Office Free, το οποίο είναι μια περιορισμένη έκδοση μιας επί πληρωμής σουίτας. Παρόλα αυτά, παρέχει όλα τα βασικά χαρακτηριστικά που θα χρειαστείς, καθώς και υποστήριξη για μορφές αρχείων Word, Excel και PowerPoint, μεταξύ άλλων.

Τα WPS Office Free παρέχονται δωρεάν για Windows, Linux, macOS, Android, iOS και μέσω της web εφαρμογής τους, κάτι το οποίο τα κάνει ιδανικά για κάθε χρήστη κάθε συσκευές ή λειτουργικού συστήματος. Αξίζει να σημειώσω πως έχουν εξαιρετικό σχεδιασμό και είναι εύκολα στην χρήση.


Εσύ ποια από τις παραπάνω δωρεάν σουίτες γραφείου προτιμάς και γιατί; Γνωρίζεις μήπως κάποια καλή που δεν έχω προσθέσει στην παραπάνω λίστα; Θα χαρώ να ακούσω τις απόψεις και τις προτάσεις σου στα σχόλια παρακάτω.

Photo of author
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social Media:

Σχολιάστε