Τι γιορτή είναι σήμερα; Ποιος γιορτάζει; Εορτολόγιο 2022

Τι γιορτή είναι σήμερα; Ποιος γιορτάζει; Εορτολόγιο 2022

Θέλεις να μάθεις τι γιορτή είναι σήμερα, ποιος γιορτάζει και ποιες εορταστικές γιορτές πλησιάζουν; Μέσα από αυτό το άρθρο θα δούμε τους καλύτερους τρόπους για να παραμένεις πάντοτε συντονισμένος/η με κάθε γιορτή.

Μιας και για αρκετά χρόνια κατείχα το βραβείο του “χειρότερου φίλου”, καθώς ήμουν πάντοτε αυτός που ξεχνούσε τα γενέθλια όλων – ναι, μέχρι και τα δικά μου – αποφάσισα να αλλάξω τα πράγματα. Οκ, δεν μπορούσα ξαφνικά να τα θυμηθώ όλα και δεν μπορώ επίσης να απομνημονεύσω τίποτα το οποίο δεν μου κεντρίζει πολύ το ενδιαφέρον, οπότε βρήκα εναλλακτικές λύσεις μέσω διαφόρων ιστοσελίδων και εφαρμογών που μου έλυσαν τα χέρια.

Τα online ημερολόγια είναι ιδανικά για όταν θέλεις να εισάγεις χειροκίνητα όλα τα γενέθλια των επαφών σου, συμπεριλαμβανομένων των μελών της οικογένειας σου, τους φίλους σου, τους συναδέλφους σου κ.ο.κ. Θα σε ειδοποιούν επίσης για ερχόμενα γενέθλια, ενώ εμφανίζουν και όλες τις μεγάλες και γνωστές Παγκόσμιες Ημέρες.

Αν θέλεις να παρακολουθείς σε καθημερινή βάση τις εορταστικές γιορτές και τις παγκόσμιες ημέρες, τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Eortologio, το οποίο αναφέρω στις επόμενες ενότητες του άρθρου.

Τι γιορτή είναι σήμερα; Ποιος γιορτάζει;

Αν θέλεις να μαθαίνεις κάθε φορά τι γιορτή είναι σήμερα και ποιος γιορτάζει, έχοντας όλες τις εορταστικές γιορτές μέσα σε μια σελίδα, τότε οι παρακάτω εφαρμογές και ιστοσελίδες θα σου λύσουν τα χέρια.

1. Microsoft Calendar

Διαθεσιμότητα: Windows, Ιστοσελίδα, Android και iOS

Ημερολόγιο Microsoft Calendar - Τι γιορτή είναι σήμερα; Ποιος γιορτάζει; Εορτολόγιο 2022

Το Microsoft Calendar (Ελλ: Ημερολόγιο) είναι η καλύτερη υπηρεσία για όσους έχουν έναν Microsoft λογαριασμό και ενδιαφέρονται να ειδοποιούνται τόσο για εκδηλώσεις και συμβάντα που δημιουργούν, όσο και για όλες τις μεγάλες και γνωστές εορταστικές γιορτές. Η υπηρεσία εμφανίζει επίσης και ορισμένες Παγκόσμιες Ημέρες, αλλά τα περισσότερα θα χρειαστεί να τα προσθέσεις χειροκίνητα.

Το Microsoft Calendar θα σου εμφανίζει πότε υπάρχουν εορταστικές γιορτές και θα σε ειδοποιεί κάθε φορά που θα πλησιάζουν τα γενέθλια κάποιου φίλου ή μέλους της οικογένειας σου (με το δεύτερο να πρέπει να τα συμπληρώσεις χειροκίνητα).

Το καλό με το Microsoft Calendar είναι πως είναι πλήρως συγχρονισμένο με τα Windows και μπορεί να συγχρονιστεί σε Android και iOS συσκευές μέσω της εφαρμογής Microsoft Outlook.

2. Google Calendar

Διαθεσιμότητα: Ιστοσελίδα, Android, iOS, Chrome OS

Ημερολόγιο Google Calendar - Τι γιορτή είναι σήμερα; Ποιος γιορτάζει; Εορτολόγιο 2022

Το Google Calendar είναι και αυτό με την σειρά του ένας εξαιρετικός τρόπος για να παρακολουθείς ποιος γιορτάζει σήμερα, αν υπάρχει κάποια εορταστική γιορτή, καθώς επίσης και όλα τα συμβάντα και τις εκδηλώσεις που έχεις προγραμματίσει. Λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως και το Microsoft Calendar, με τη διαφορά πως απαιτεί Gmail λογαριασμό. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για Android και iOS συσκευές, ενώ για τα υπόλοιπα λειτουργικά συστήματα θα πρέπει να επισκέπτεσαι στην ιστοσελίδα.

3. Eortologio.net

Διαθεσιμότητα: Ιστοσελίδα, Android και iOS

Eortologio.net - Τι γιορτή είναι σήμερα; Ποιος γιορτάζει; Εορτολόγιο 2022

Το Eortologio.net είναι μια απλή ιστοσελίδα η οποία σου εμφανίζει όλες τις ονομαστικές εορτές του κάθε μήνα. Από το μενού θα έχεις την δυνατότητα να επιλέξεις όποιον μήνα επιθυμείς και στη συνέχεια θα εμφανιστούν από κάτω όλες οι μέρες και οι γιορτές κάθε ημέρας. Η ιστοσελίδα εμφανίζει επίσης και όλες τις παγκόσμιες ημέρες, εφόσον υπάρχουν, ενώ παρέχει και μια σύντομη περιγραφή για κάθε μήνα.

Το καλό με την συγκεκριμένη ιστοσελίδα είναι πως εμφανίζει όλες τις ονομαστικές εορτές, οπότε δεν θα χρειαστεί να τις περάσεις χειροκίνητα σε υπηρεσίες όπως το Microsoft και Google Calendars. Επιπλέον, το Eortologio μπορείς να το εγκαταστήσεις και στην Android και iOS συσκευή σου, ενώ θα τολμήσω να πω πως είναι εύκολο στη χρήση, έχει απλό και πρακτικό σχεδιασμό και παρέχει όσες πληροφορίες θα χρειαστείς.


Εσύ με ποιον τρόπο βλέπεις τι γιορτή είναι σήμερα και ποιος γιορτάζει; Μήπως γνωρίζεις κάποιο εορτολόγιο που δεν έχω προσθέσει στο άρθρο; Θα χαρώ να ακούσω τις απόψεις και τις προτάσεις σου στα σχόλια στο τέλος του άρθρου.

Featured Image Credits: Windows στο Unsplash.

Photo of author
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social Media:

Σχολιάστε