Τεχνολογικά Νέα

Τα Podcasts έρχονται στο Facebook σύντομα

Ενημερώθηκε τελευταία φορά πριν από 7 μήνες από τον/ην Παναγιώτης Σακαλάκης

Το Facebook ετοιμάζεται να ξεκινήσει την διαθεσιμότητα της podcast υπηρεσίας της μέσα στην επόμενη βδομάδα, και πιο συγκεκριμένα, στις 22 Ιουνίου. Επιπλέον, θα προστεθεί και χαρακτηριστικό το οποίο θα επιτρέπει στους ακροατές να δημιουργούν μικρά κλιπ από τα αγαπημένα τους podcasts.

Σύμφωνα με ένα email που στάλθηκε στην podcast σελίδα του The Verge, οι podcasters μπορούν να συνδέσουν το RSS Feed του podcast καναλιού τους απευθείας στο Facebook, το οποίο θα δημοσιεύει όλα τα επεισόδια αυτόματα. Όλα τα podcast επεισόδια θα εμφανίζονται στην ενότητα “Podcasts“, αλλά προς το παρόν το Facebook επιβεβαίωσε στο The Verge πως για αρχή λίγοι θα έχουν πρόσβαση.

Τα Podcasts έρχονται στο Facebook σύντομα
Image Credits: Facebook

Το Facebook θα είναι το μέρος όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να ευχαριστηθούν, συζητήσουν και μοιραστούν τα podcasts που αγαπούν ο ένας με τον άλλον.

Αναφέρει το email που στάθηκε στο The Verge από το Facebook.

Το Facebook έχει διαθέσει επίσης ήδη τους Όρους και τις Προϋποθέσεις για τους podcasters, τους οποίους μπορείς να διαβάσεις εδώ.

Τα Podcasts έρχονται στο Facebook σύντομα

Το κοινωνικό δίκτυο αναφέρει επίσης πως οι podcasters θα έχουν την δυνατότητα να ενεργοποιούν ή απενεργοποιούν την δυνατότητα για να δημιουργούν οι ακροατές τους διάφορα κλιπ από τα επεισόδια τους. Η εταιρεία αναφέρει πως αυτά τα κλιπ μπορούν να βοηθήσουν στο να αυξηθεί η απήχηση και το engagement των ακροατών.

Τα Podcasts έρχονται στο Facebook σύντομα

Για τους podcasters που θέλουν να συνδέσουν το Podcast Κανάλι τους με τον Facebook λογαριασμό τους – όσοι δηλαδή έχουν πρόσβαση στο νέο χαρακτηριστικό – απλά αντιγράφουν και κάνουν επικόλληση το RSS Feed σύνδεσμο του καναλιού τους. Αν φιλοξενείς τα επεισόδια σου μέσω του Anchor, τότε μπορείς να αντιγράψεις το RSS Feed σύνδεσμο από εδώ.

Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε τι σχεδιάζει το Facebook για το podcasting, και τι αποτελέσματα θα φέρει αυτή η αλλαγή στο σύντομο μέλλον για την προώθηση των podcasts μέσω του κοινωνικού δικτύου. Το μόνο σίγουρο είναι πάντως είναι πως στην Ελλάδα θα γίνει επιτέλους γνωστό σε όλους.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Θέλεις να υποστηρίξεις το Inkstory;
Κάνε τις αγορές σου από τον Κατάλογο μας..

Avatar of Παναγιώτης Σακαλάκης

Δεν υπάρχει τίποτα που να με ενθουσιάζει περισσότερο από έναν άνθρωπο που έχει μια μοναδική ιστορία να διηγηθεί. Ως blogger, είχα την ευκαιρία να γράψω πάρα πολλές ιστορίες, και δεν θέλω να σταματήσω ποτέ.

Σχολίασε το άρθρο

Pin It