5.00
(2 Βαθμολογίες)

Εκμάθηση WordPress (Κατασκευή Ιστοσελίδων)

Επιθυμητά Μοιραστείτε
Κοινοποίηση Μαθήματος
Σύνδεσμος Σελίδας
Κοινοποίηση στα Social Media

Σχετικά με το μάθημα

Η “Εκμάθηση WordPress” είναι μια σειρά από ψηφιακά μαθήματα (online courses) σε μορφή βίντεο με ομιλία και κειμένων, που έχει ως στόχο να σου διδάξει πως να κατασκευάζεις κάθε είδους ιστοσελίδα με την CMS πλατφόρμα του WordPress. Μέσα από την σειρά μαθημάτων θα δούμε τι είναι τα domain names και τα πακέτα φιλοξενίας (web hosting / servers), τι είναι το WordPress, πως συνδέονται και στήνονται όλα μεταξύ τους, καθώς επίσης και πως να διαχειρίζεσαι την πλατφόρμα για να γράφεις άρθρα, να δημιουργείς σελίδες, να εισάγεις προϊόντα, να προωθείς την δουλειά σου και πολλά πολλά ακόμα.

Καθηγητής στα μαθήματα είναι ο Παναγιώτης Σακαλάκης, ιδρυτής της Inkstory O.E. που συμπεριλαμβάνει το Inkstory.gr και το TechGuides.gr. Με περισσότερα από 14 χρόνια εμπειρίας στον χώρο της κατασκευής ιστοσελίδων και του blogging, και με αρκετές γνώσεις πάνω στο vlogging και το podcasting, έχει δημιουργήσει μια σειρά μαθημάτων για το πως να κατασκευάζεις εύκολα και γρήγορα διαφόρων τύπων ιστοσελίδων μέσω της πλατφόρμας του WordPress, καθώς επίσης και πως να μορφοποιείς, να ρυθμίζεις και να βελτιστοποιείς ανάλογα την πλατφόρμα.

Η συγκεκριμένη σειρά μαθημάτων δεν είναι [ακόμα] ολοκληρωμένη, γι 'αυτό και παρέχεται σε χαμηλό κόστος. Τα μαθήματα ανεβαίνουν σιγά-σιγά έως ότου ολοκληρωθεί, ενώ οι μαθητές παρέχουν αναφορές για το αν υπάρχουν κενά στα μαθήματα, αν υπάρχουν λάθη, αν χρειάζεται κάποιο μάθημα βελτίωση και ένα γενικότερο feedback.

Εμφάνιση περισσοτέρων

Τι θα μάθετε;

 • Πως να αγοράζεις Πακέτα Φιλοξενίας (Web Hosting).
 • Πως να αγοράζεις Domain Names και να τα συνδέεις στους servers.
 • Πως να συνδέεις WordPress ιστοσελίδες στο δίκτυο της CloudFlare.
 • Πως να εγκαθιστάς και να ρυθμίζεις σωστά το WordPress (σε servers και local περιβάλλον).
 • Πως να γράφεις άρθρα και να δημιουργείς σελίδες.
 • Πως να δημιουργείς και να διαχειρίζεσαι χρήστες, συντάκτες, διαχειριστικές κ.ο.κ.
 • Τι είναι και να πως εγκαθιστάς Πρόσθετα (plugins).
 • Τι είναι και πως να εγκαθιστάς Θέματα (themes).
 • Πως να δημιουργήσεις ένα blog.
 • Πως να δημιουργήσεις ένα ηλεκτρονικό κατάστημα (eshop).
 • Πως να δημιουργήσεις ένα portfolio.

Περιεχόμενο Μαθήματος

Σημαντικές Πληροφορίες
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για να ξεκινήσεις τα μαθήματα με άνεση.

 • Βοηθητικές Ιστοσελίδες, Υπηρεσίες και Εργαλεία
 • Τι είναι το WordPress;
 • Τι τύποι ιστοσελίδων υπάρχουν;
 • Βασικές Ορολογίες

Domain Names & Web Hosting
Όσα πρέπει να γνωρίζεις για να δημιουργήσεις την πρώτη σου ιστοσελίδα πάνω στο WordPress και να συνδεθείς ως διαχειριστής / διαχειρίστρια.

Εκμάθηση του WordPress
Τα πάντα γύρω από το WordPress, τις δυνατότητες, τις λειτουργίες και τις ρυθμίσεις που παρέχει. Μάθε πως να δημιουργείς σελίδες, να γράφεις άρθρα, να εγκαθιστάς πρόσθετα και θέματα, να αλλάζεις τις πληροφορίες των χρηστών, να δημιουργείς κατηγορίες, ετικέτες, μενού και όλα τα βασικά που χρειάζονται σε κάθε ιστοσελίδα.

Αλλάζοντας και Μορφοποιώντας τα WordPress Themes
Μέσα από αυτή τη σειρά μαθημάτων θα δούμε με ποιο τρόπο μπορείς να αλλάζεις, να μορφοποιείς και να εγκαθιστάς Θέματα από τρίτες ιστοσελίδες.

Βελτιστοποίηση για τις Μηχανές Αναζήτησης (SEO)
Η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων για μηχανές αναζήτησης είναι σημαντική για όσους θέλουν να αποκτούν οργανική κίνηση. Μέσα από τα μαθήματα θα μάθεις πως να κάνεις βασική βελτιστοποίηση ώστε η ιστοσελίδα σου να καταχωρηθεί στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google, Bing, Yandex κ.ο.κ.

Αξιολογήσεις & Κριτικές Μαθητών

5.0
Σύνολο 1 Αξιολόγηση
5
2 Αξιολογήσεις
4
0 Αξιολόγηση
3
0 Αξιολόγηση
2
0 Αξιολόγηση
1
0 Αξιολόγηση
ΔΤ
πριν από 7 μήνες
Πολύ ωραία και καθαρή εικόνα στα βίντεο και ο Παναγιώτης τα αναλύει όλα με τέτοιο τρόπο, που καταλαβαίνεις κάθε φορά τι βλέπεις και πως λειτουργούν όλα. Ανυπομονώ για τα επόμενα μαθήματα!!