Συνεντεύξεις

20 ερωτήσεις με την Μαρία από το Oopsblogara.gr

Pinterest LinkedIn Tumblr

Όλο και περισσότεροι bloggers εντάσσονται στη μπλογκόσφαιρα καθημερινά για να εκφράσουν τα συναισθήματα τους, να διαδώσουν τις γνώσεις τους, να γράψουν για πράγματα με τα οποία είναι παθιασμένοι ή για να γνωρίσουν νέο κόσμο. Υπάρχουν εκατομμύρια bloggers εκεί έξω, αλλά λίγοι είναι γνωστοί και ακόμα πιο λίγοι Έλληνες.

Στο Inkstory έχω ως σκοπό να σου γνωρίσω μερικούς από τους καλύτερους bloggers που είχα την ευκαιρία να γνωρίσω στο blogging ταξίδι μου. Καθένας από αυτούς έχει τη δική του μοναδική φωνή, γράφει για πράγματα που του αρέσουν και έχει ξεχωριστές εμπειρίες οι οποίες πολύ πιθανόν να σε βοηθήσουν να γίνεις καλύτερος ή να αποφύγεις να κάνεις τα ίδια λάθη με αυτούς.

Στη σημερινή συνέντευξη, θα σου παρουσιάσω την Μαρία από το Oopsblogara.gr, μια blogger που σε συνεργασία με την Ελεάννα, γράφουν άρθρα για την οικογένεια, το σπίτι, την γυναίκα, τα παιδιά και για νοστιμότατες συνταγές που κάθε καλή μαγείρισσα πρέπει να γνωρίζει πως να κάνει.

Θυμάμαι παλαιότερα, που σε μια άτυχη στιγμή μου, έκοψα το δάχτυλο μου και λέρωσα ένα πολύ ωραίο τιρκουάζ παντελόνι μου. Ότι κι αν έκανα, όσο κι αν προσπάθησα, δεν κατάφερα να βγάλω το λεκέ από το παντελόνι. Σε μια απελπιστική μου λοιπόν στιγμή, καθώς δεν έβρισκα το ίδιο για να το ξανά αγοράσω, επικοινώνησα με την Μαρία και την Ελεάννα και σε χρόνο μερικών λεπτών μου απάντησαν με μερικούς τρόπους τους οποίους μπορούσα να ακολουθήσω για να καθαρίσω το λεκέ. Ο λεκές έφυγε και το παντελόνι μου έζησε για λίγο καιρό ακόμα – στο τέλος το έσκισε ο Ρεξ [ο υπέροχος σκύλος μου] σε ένα κυνηγητό που παίζαμε μεταξύ μας.

Εκτός από τις υπέροχες και άκρως αποτελεσματικές συμβουλές που παρέχουν, θα σου πρότεινα να ρίξεις μια προσεχτική ματιά στην κατηγορία “Tips οργάνωσης,” η οποία είναι αναμφισβήτητα μια από τις αγαπημένες μου. Όπως γράφει και η Μαρία στην αρχή του άρθρου της με τίτλο “Πως η οργάνωση άλλαξε τη ζωή μας:”

“Το σπίτι μου έχει ένα βασικό μειονέκτημα, που όμως είναι και το μεγαλύτερο ατού του: είναι μικρό. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει αρκετός χώρος για να το φτιάξω όπως θέλω, αλλά ταυτόχρονα και πως έχει θαλπωρή, κάθε γωνιά του είναι ζωντανή και δεν υπάρχει εκατοστό άχρηστου χώρου. Μετά από τόσο φτιάξε και ξαναφτιάξε, ανακάλυψα το απίστευτο! Όσο πιο πολύ άδειαζε το σπίτι από μικροπράγματα, τόσο πιο εύκολα ανέπνεα.”

Μαρία μου, ακολούθησα την συμβουλή σου και έκανα το μικρό μου δωμάτιο, ένα θαυματουργό μέρος γεμάτο από έμπνευση και δημιουργικότητα. Θυμίζει λίγο εκείνα τα μικρά σπίτια στα νησιά που είναι γαλάζιο και άσπρο, αλλά τι να κάνω, πήρα λάθος χρώμα και όταν το ανακάλυψα, ήταν πια αργά. Αλλά hey, άδειασα τουλάχιστον το μέρος και πλέον “αναπνέει.”

Πάμε στη συνέντευξη, γιατί υπάρχουν πολλά που πρέπει να μάθεις για την Μαρία.

Πες μας λίγα πράγματα για τον εαυτό σου και πως ξεκίνησες το blogging

“Λέγομαι Μαρία Γεωργία Τσιρώνη και γεννήθηκα σε μια επαρχιακή πόλη κάποιο Νοέμβριο. Είμαι σύζυγος τα τελευταία 11 χρόνια και μητέρα δυο φανταστικών αγοριών. Το πρώτο μου blog ξεκίνησε ως ένα ταξίδι στο μαγικό κόσμο του πρώτου μου γιου. Όταν τελικά αποφάσισε να μιλήσει, είπε μέσα στην ίδια μέρα τις λέξεις μάνα, μαμά και μανούλα. Έτσι γεννήθηκε το manamanoulamama.gr. Από τότε ως τώρα, το ταξίδι φαίνεται πολύ μακρύ όποτε κοιτάζω πίσω. Με το OopsBlogara κλείνουμε φέτος τα τρία μας χρόνια, ήταν η εντελώς φυσική εξέλιξη της πορείας μας όταν γνωριστήκαμε με την Ελεάννα. Είναι μια σχέση καρμική.”

Ποιος είναι ο στόχος του blog σου και γιατί επέλεξες αυτή την θεματολογία;

“Στόχος μας είναι να είμαστε η παρέα της καθημερινής γυναίκας. Εκείνης που έχει πάει τα παιδιά στο σχολείο και αφιερώνει δέκα λεπτά στον εαυτό της και να ρίξει μια ματιά στο διαδίκτυο. Ή εκείνης που κάνει ένα διάλειμμα στη δουλειά και κάθεται παρέα μας να πιει έναν καφέ. Ή εκείνης που ψάχνει τη λύση για ένα πρόβλημα με κάτι στο σπίτι της – είτε θέμα οργάνωσης, είτε θέμα καθαριότητας, είτε κάτι σε diy, για όλα έχουμε tips και συμβουλές. Η θεματολογία ήταν αυτή που έψαχνα και δεν έβρισκα όταν διάβαζα περιοδικά. Άρχισα να γράφω κυριολεκτικά για μένα, για να οργανωθώ καλύτερα.”

Ποιες υπηρεσίες χρησιμοποιείς για να βγάλεις χρήματα από το blog σου (και γιατί);

“Χρησιμοποιούμε την Adsense και τη Linkwise, ως affiliates, γιατί ένας συνδυασμός και των δύο λειτουργεί καλύτερα σε μάς.”

Τι ξέρεις τώρα που θα ευχόσουν να ήξερες όταν πρώτο ξεκίνησες το blogging;

“Ότι ο κόσμος του δεν είναι ροζ και λουλουδάτος, αγγελικά πλασμένος.”

Πες μας τρία blogs που επισκέπτεσαι σε καθημερινή βάση

“Επειδή διαβάζω πολλά blogs καθημερινά, και κυρίως αμερικανικά, αγγλικά και γαλλικά, δεν μπορώ να διαλέξω έτσι εύκολα τρία μόνο, κάποιο θα αδικήσω σίγουρα.”

Μπορείς να μας προτείνεις τρεις υπηρεσίες ή εργαλεία που χρησιμοποιείς στο blog σου;

“Ας ξεκινήσουμε με μια υπηρεσία, τη Linkwise, που είναι πρωτοπόρος στο affiliate marketing. Έπειτα θα προτείνω εργαλεία όπως το Yoast, που θεωρώ από τα πιο χρήσιμα σε έναν blogger, και το Akismet που μας έχει σώσει από χαμένο χρόνο, ειδικά στην αρχή.”

Τι συμβουλή θα έδινες σε κάποιον που μόλις ξεκίνησε το blogging ταξίδι του;

“Να έχει γερό στομάχι και να μην αφήσει τις Σειρήνες να τον παρασύρουν.”

Τι θεωρείς ότι είναι πολύ σημαντικό για να επιτύχει κάποιος με το blog του;

“Να είναι επίμονος, υπομονετικός και συνεπής. Όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά. :)”

Αν είχες μόνο 100 ευρώ για να ξεκινήσεις ένα καινούργιο blog, πως θα τα χρησιμοποιούσες;

“Θα αγόραζα το domain name, ένα καλό hosting πακέτο και έστω μια τρίμηνη συνδρομή σε μια υπηρεσία αυτόματης διαμοίρασης της θεματογραφίας μας.”

Ποια blogging πλατφόρμα χρησιμοποιείς για να μπλογκάρεις (και γιατί);

“Χρησιμοποιούμε την WordPress.org γιατί μας δίνει αρκετές δυνατότητες.”

20 ερωτήσεις με την Μαρία από το OopsblogaraΠοιο είναι το μεγαλύτερο λάθος που έκανες με το blogging ή το blog σου;

“Ότι δεν ήμουν πάντα συνεπής.”

Σου άνοιξε νέες “πόρτες” το blogging (και αν, ποιες);

“Ναι, και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη γι’ αυτό. Το κυριότερο, απέκτησα μια σχέση ζωής!”

Πόσες ώρες την ημέρα αφιερώνεις για το blog σου;

“Γύρω στις δύο ώρες.”

Θα ενθάρρυνες άλλους ανθρώπους να ξεκινήσουν το blogging;

“Ναι, φυσικά.”

Ασχολείσαι επαγγελματικά με το blogging ή το έχεις ως χόμπι;

“Πλέον, θέλω να ασχοληθώ επαγγελματικά.”

Αρκετοί άνθρωποι θεωρούν πως είναι εύκολο να βγάλεις χρήματα μπλογκάροντας, τι άποψη έχεις γι ‘αυτό;

“Θεωρώ πως είναι όσο εύκολο επιδιώκει κανείς να είναι.”

Πες μας κάτι αρνητικό για εσένα που σε έχει επηρεάσει με το blogging ταξίδι σου

“Η συνέπεια με βάση την καθημερινότητά μου ως τώρα. Πλέον είμαι σε καλύτερη φάση.”

Κατά τη διάρκεια του blogging ταξιδιού σου, γνώρισες ενδιαφέρον άτομα με τα οποία αντάλλαξες ιδέες μαζί τους ή άλλους bloggers που σε βοήθησαν να συνεχίσεις με το blog σου;

“Ναι, γνώρισα, με πρώτη και καλύτερη την Ελεάννα. Γνωριστήκαμε σε μια περίοδο που ήμασταν σε σταυροδρόμι και οι δύο και ήταν καταλυτική η γνωριμία μας. Επίσης, είχαμε πολύ ενδιαφέρουσες συνεργασίες, και με ελληνικά περιοδικά αλλά και με ξένα sites.”

Τι άποψη έχεις για το Inkstory;

“Έχεις κάνει εξαιρετική δουλειά, βρίσκω συνεχώς ενδιαφέροντα άρθρα!”

Πως μπορεί να επικοινωνήσει κάποιος μαζί σου;

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Μαρία για τον χρόνο που διέθεσε για να απαντήσει στις παραπάνω ερωτήσεις. Είναι πολύ ωραίο να βλέπουμε τόσο καλούς bloggers να μοιράζονται τις απόψεις και τις εμπειρίες τους μαζί μας – εγώ τουλάχιστον εμπνέομαι από αυτές και ελπίζω κι εσύ!

Μην ξεχάσεις να επισκεφτείς το Oopsblogara.gr, είμαι σίγουρος πως θα το βρεις ιδιαίτερα ενδιαφέρον!

Μπορείς να διαβάσεις περισσότερες συνεντεύξεις από Έλληνες και Ελληνίδες bloggers στην κατηγορία «Συνεντεύξεις» του Inkstory!

θΕΛΕΙΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΤΟ INKSTORY;

Κάνε τις αγορές σου από το ThemeForest ή το Creative Market και ακολούθησε το Inkstory στο Facebook, στο Twitter, στο YouTube και στο Instagram.
---
Επισκέψου τον Κατάλογο του Inkstory για περισσότερα εργαλεία και υπηρεσίες.

Avatar

Δεν υπάρχει τίποτα που να με ενθουσιάζει περισσότερο από έναν άνθρωπο που έχει μια μοναδική ιστορία να διηγηθεί. Ως blogger, είχα την ευκαιρία να γράψω πάρα πολλές ιστορίες, και δεν θέλω να σταματήσω ποτέ.

Σχολίασε το άρθρο

Pin It